Bare os to af Kristine Aamand

”Bare os to” er tredje bog i serien Hjerte af pap. Det er en humoristisk og hjertevarm serie til de 11-14-årige.
Serien handler om Sif på 13 år, der prøver på at finde sig til rette med at leve i en sammenbragt familie.

I tredje bog har Sifs familier, på både mors og fars side, fået den ide, at det vil være godt med en fælles ferie for de sammenbragte familier med bonus- søskende, mor og far.

De har valgt, at en del af Sifs konfirmationsgave er en fælles miniferietur til Lalandia. Sif er ikke ligefrem begejstret for tanken om sådan en ferie, og det viser sig også sidenhen at indeholde en del udfordringer for alle.

I bogen fylder vennen Hjaltes liv også en del. Sif og Hjalte besøger Hjaltes far Starbird i Præstø. Sif nyder at være sammen med Hjalte og hans far og naturen omkring Præstø. I de omgivelser kan Sif få tankerne om hendes sammenbragte familiers udfordringer lidt på afstand.

Hjaltes far fortæller en nyhed under besøget. Familien skal have en lille ny hundehvalp via organisationen ”Giv pelsdyr en pote”. Det er en organisation, der redder hunde og finder gode familier til hunde, der har haft det svært. Starbird spørger Hjalte og Sif, om de vil være med til at passe hundehvalpen, når de kommer på besøg.Sif er lidt bekymret for, om Hjalte måske bliver så glad for den kommende lille nye hundehvalp, at han måske vælger at flytte fra storbyen og ned til sin far i Præstø. Sif har en følelse af, at det ville være svært for hende, hvis Hjalte ikke længere var i nærheden. 

En af aftnerne hos Starbird sidder Hjalte alene i haven og synger en sang, som han selv har skrevet, mens han spiller på sin guitar. Sif synes, at Hjalte synger og spiller rigtig godt. Hun synes også, at sangen er rigtig god. Uden Hjaltes viden optager hun sangen med sin mobil og uploader den til Youtube for at glæde Hjalte. 
Men da Hjalte pludselig efterfølgende bliver berømt pga. uploadet, og jagtes af piger, som er helt vide med ham, går det op for Sif, at hun måske har begået en fejl.

Kirstina Aamands serie er en rigtig hyggelig, humoristisk og vedrørende serie. Tredje bind i serien omhandler emner om: venskab, at være skilsmissebarn, leve i sammenbragte familier og den første spæde forelskelse.

Læs den, læs den, læs den!!

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Hjerte af pap

Af Kristina Aamand (2019)
Sif er 13 år. Hendes forældre er skilt, og hun kan ikke lide farens nye kæreste. Sif er forelsket i klassens nye dren...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Det du ønsker

Af Kristina Aamand (2019)
Sifs konfirmation nærmer sig. Hun vil ikke have fars kæreste, Fiona, med, og tre uger inden konfirmationen har hun st...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Bare os to

Af Kristina Aamand (2019)
Sif skal på weekendtur med hele sin sammenbragte familie, men det går slet ikke som planlagt. Samtidigt er der noget ...
Læs mere