Anna og det franske kys. Første del af trilogi af Stephanie Perkins

Trænger du til en rigtig kærlighedsbasker- roman, er forfatteren Stephanie Perkins bestseller-trilogi et rigtig godt bud.

Da jeg sidste uge skulle finde en god bog på e-Reolen, faldt jeg over denne skønne trilogi, som jeg læste for et par år tilbage. Jeg vil fremhæve dem igen, fordi de satte et aftryk af at være yderst levende, velskrevet og frem for alt realistiske.
Det er en rigtig god kærlighedstrilogi for både unge og modne læsere. Sproget er en præcis gengivelse af det unge sind – og er altså en sand fornøjelse. Jeg har valgt at skrive om den første roman i trilogien. 

Romanen handler om Anna, som er en Amerikansk pige på 18 år. Hendes forfatterfar beslutter, at hun skal tage det sidste college-år i Paris. Anna har slet ikke lyst til at rejse, og hun taler ikke fransk. Hun er rasende over at skulle væk fra vennerne i Atlanta, og er meget uenig i faderens beslutning. 
Da hun alligevel ender med at efterleve farens beslutning, efterlades hun alene på kostskolen, og derefter bryder hendes verden sammen.
På Kostskolen møder Anna den unge studerende Meredith, som er hendes naboroomie. Meredith har selv stået i samme situation, og husker hvordan det var at være ny i Paris - og indlemmer Anna i vennegruppen. Anna bliver hurtigt en del af kliken, og specielt den drømmende og charmerende Étienne St. Clair, som er Engelsk/Amerikansk/Fransk, bliver et fast omdrejningspunkt for Anna.
Der er bare lige den udfordring i forhold til at have begyndende følelser for Étienne , at han er forbudt område, for hun har flirten "næsten-kæreste" Toph  hjemme i Atlanta og Ètienne har en kæreste i Paris, så Anna forsøger at overbevise sig selv om, at deres venskab er det hele værd. Men Anna og de andre unge er som alle vi andre var i den alder: forvirrede, hormonfyldte og i gang med at stifte bekendtskab med voksenlivet på godt og ondt. Det giver selvsagt både kaos og pinlige episoder, men hvad vil Anna egentlig - med Ètienne og sig selv?

Det er lidt som at være 18 år igen, når man læser romanen. Man kan genkende oplevelser i både tanker, følelser og handlinger fra den tid. Anna kommer helt ind under huden på en, og sender læseren tilbage til at kunne relatere til hende hele vejen igennem historien. Stephanie er enormt god til at beskrive de mange ydre og indre konflikter der er i den alder. Det er en dejlig realistisk og romantisk” feel good” roman. 
Det er en perfekt bog til forårets læsning i denne tid, hvor alting er meget mærkeligt pga. Covid19 uanset om man er ung læser eller en lidt mere moden læser.
Hvis du er vild med denne genre, kan du snildt gå videre til de to næste romaner i denne trilogi: Lola og naboens søn og Isla og jagten på lykke.

Bonus info: 
Stephanie Perkins er forfatteren bag New York Times’ bestseller-trilogien Anna og det franske kys, Lola og naboens søn og Isla og jagten på lykke. Hendes seneste roman, Når ingen hører dig skrige, strøg også direkte ind på bestsellerlisterne. Hun har altid arbejdet med bøger, først som boghandler, siden som bibliotekar og nu som forfatter. Stephanie bor i bjergene i North Carolina sammen med sin mand. 

Rigtig god fornøjelse med at læse bogen.