Jeg ser dig af Michella Rasmussen

Gymnasiestart er slet ikke som Augusta havde forventet. Mens hendes bedste veninde Frederikke hurtigt falder ind sammen med resten af den nye klassen, føler Augusta sig usynlig. Hun savner pludselig tiden, hvor det kun var hende og Frederikke, der hang ud sammen.

Augusta er en ung kvinde, der konstant lever under et pres om at leve op til hendes forældres høje forventninger til hende. Derfor er hun en enormt stræbsom og dygtig studerende, og hurtigt bliver hun via gymnasiet tilbudt et job som tutor for jævnaldrende nyblinde Oliver. 
Hun takker ja til jobbet, fordi hun derved får mulighed for at spare op til en aftalt kommende sommerhustur alene med veninden Frederikke.

Men Oliver er bestemt ikke interesseret i hendes hjælp til at begynde med. Han kæmper stadig selv med at få sin hverdag til at fungere, og vil bare gerne være sig selv. Han har ca.et år tidligere ved en ulykke mistet det meste af synet, og kan kun se skygger. 
Under tutortimerne finder de begge ud af, at de har mere tilfælles end de først begge troede, og for første gang i længere tid føler Augusta sig mindre usynlig. Oliver ser en helt anden i Augusta end alle andre omkring hende. Hun er meget mere end bare veninde til Frederikke.
Augusta begynder at kigge på hendes eget mindset, og stiller sig selv spørgsmålet: Hvem er jeg, hvis jeg ikke står i skyggen af min veninde?
Oliver, hjælper hende med at se sig selv i et nyt lys, og Augusta begynder at frigøre sig fra andres forventninger.    

Hvad det hele ender med, vil jeg ikke røbe, men det er generelt en enormt relevant og troværdig fortælling om dagligdagen på gymnasiet og de udfordringer, der kan opstå med hensyn til kærlighed og venskab. Jeg var meget underholdt fra start til slut. Det var en svær bog at slippe, og en ganske nem YA-roman at komme igennem. 

Forfatteren Michella Rasmussen har også skrevet bogen "Stalker" som varmt kan anbefales
 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Jeg ser dig

Af Michella Rasmussen (2018)
Augusta er startet i gymnasiet og føler sig usynlig, mens bedsteveninden Frederikke hurtigt er faldet til i klassen. ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Stalker

Af Michella Rasmussen (2016)
Gymnasieeleven Julie begynder at modtage små romantiske breve fra en ukendt tilbeder. Først føler hun, at det er spæn...
Læs mere