Olgas hemmelige Coronadagbog

Dejlig befriende og humoristisk bog i en meget alvorlig tid.

Det er den oplevelse jeg sidder tilbage med, efter at have læst og grinet mig gennem bogen. Der er så mange oplevelser fra starten af coronaperioden i foråret 2020, som bliver beskrevet med en blanding af super underholdende humor og alvor gennem en 12-årig piges øjne.

Da jeg hørte to våde fødder klaske mod gulvet på mit værelse, var det for sent...

Inde i min computerskærm kunne jeg se, hvordan alle i min klasse grinede og pegede (også min matematiklærer). Så vendte jeg mig om. Bag mig stod min mor helt nøgen og tørrede hår med et håndklæde. ”Hvad laver du, min skat?” spurgte hun og begyndte at gnubbe ryggen med håndklædet. Jeg kommer aldrig i skole igen. Mit liv er slut.” (uddrag af ”Olgas hemmelige Coronadagbog”) 

Sådan lyder det når forfatter og journalist Karin Heurlin skriver om denne specielle tid, med humor og masser af vanvittige og pinlige situationer i bogen.

Det er ikke let at være Olga på 12 år, når Danmark er ramt af corona, og hele familien pludselig er hjemme hele tiden. Olga skriver dagbog under coronakrisen, og beskriver hverdagens udfordringer i takt med Corona-krisen.

Det er f.eks.ikke sjovt, når ens mor synger Kim Larsen-sange ud ad vinduet. Eller når ens storesøster er både forelsket, veganer og ulykkeligt forelsket. Det er heller ikke rart at se uhyggelige billeder af døde i fjernsynet, når man er for stor til at sidde på skødet. Og det er faktisk også trist at cykle forbi sin tomme skole. Og tænke på, at ens far bor helt alene.

Heldigvis er der også noget godt ved krisen. For eksempel de ti kroner, som Olga får hver dag for ikke at fortælle, at hendes mor har hamstret toiletpapir. Og så selvfølgelig den flotte dreng med den hvide hund, som Olga møder i hundeparken – på to meters afstand.

Er det egentlig ok at blive forelsket for første gang midt i en Corona-krise?

Med en humorristisk vinkel på en tid med mange bekymringer i forhold til Corona-krisen, kan jeg varmt anbefale "Olgas hemmelige Coronadagbog"Læs den sammen med dine børn i alderen 8-13 år. Kan læses selvstændigt af børn i 10-12 års alderen.

Bonus info:

Karin Heurlin er mest kendt for hendes litteratur skrevet til voksne. Bl.a.  en række biografier om nogle meget forskellige kendte danskere, samt en række skønlitterære romaner, senest den ny udkomne ”7 år efter”.

 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Olgas hemmelige Coronadagbog : min ærlige historie om dengang skolen lukkede og jeg fik nok af min egen familie

Af Karin Heurlin (2020)
Det er ikke let at være Olga på 12 år, når Danmark er ramt af Corona, og hele familien pludselig er hjemme hele tiden...
Læs mere