NekroMathias en "blå titel" på Ereolen GO

Når du for tiden ikke kan besøge biblioteket pga. coronavirus er eReolen Go en anden mulighed for at læse og lytte til bøger online.

 

eReolen Go og ereolen er det muligt at låne udvalgte titler, uden at de tæller med i din normale lånekvote. De kaldes de "Blå titler"

NekroMathias

På eReolen Go kan du bla. låne de fleste bøger i serien Nekro Mathias 

Mathias farfar er bedemand, og det handler om meget andet end bare at begrave folk. Faktisk er bedemændenes fornemmeste pligt at sørge for, at de døde ikke rejser sig. For det gør de med mindre, de har penge til at komme ind i dødsriget. Bedemændene har derfor et arsenal af ritualer og dimser til at sørge for, at de døde ikke går rundt i blandt os. Og naturligvis også til når de gør.

I bind 1, “Bedemandens Hemmelighed”, bliver Mathias af sin farfar kastet lige ud i familieerhvervet, da han skal hjælpe til i begravelsesforretningen. Samtidig finder vi ud af, at Mathias mor er syg og indlagt på det psykiatriske hospital. At hjælpe farfaren i forretningen er en kærkommen mulighed for flugt, selvom Mathias fortryder en lille smule, da han finder ud af, hvor farligt det kan være. Heldigvis er farfaren ikke den eneste bedemand i området.

Bøgerne om NekroMathias er velskrevne og fyldt med masser af både splat og spænding. Der er fart over tempoet, og de er skrevet med humor. Men de handler samtidig også om at vokse op, venskaber, familieforhold, at have en mor der er syg, identitet, forelskelse og er krydret med nordisk mytologi.