Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Café Rejseladen
Storegade 2
4171 Glumsø
Sted
Café Rejseladen
Arrangører
Glumsø Bibliotek, Café Rejseladen
For hvem?

Bøger og Bolognese

Højtlæsning og fællesspisning for børnefamilier med børn i alderen 6 – 10 år.

I samarbejde med Kulturforeningen Rejseladen tilbyder Glumsø Bibliotek arrangementet ”Bøger og Bolognese.”

Vi sørger for aftensmad og godnatlæsning og I kan bruge tiden på fællesskab og nærvær.

Rejseladen laver maden og to børnekulturformidlerne læser historie. Der vil også være en kort præsentation af forskellige nyere børnebøger, som er velegnet til højtlæsning.

Næstved Bibliotek og Borgerservice har i efteråret fokus på emnet ”tid”. Og i den forbindelse har vi indgået et samarbejde med Kulturforeningen Rejseladen i Glumsø. Foreløbig har vi planlagt to arrangementer for børnefamilier med børn i alderen ca. 6 – 10 år under overskriften ”Bøger og Bolognese”.

Mange børnefamilier er presset på tid. Det kan være svært at nå det hele og nogle ting tager automatisk al tiden. De fleste forældre vil kunne nikke genkendende til, at hverdagslivet hurtigt drejer sig om praktiske gøremål som madlavning, madpakker, lektier, fritidsaktiviteter, godnat læsning og at putte børn. Når det er gjort, er der ikke meget overskud til andet. Det kan opleves som ensomt, stressende og udmattende. Det er svært at finde tiden til fællesskabet, fordybelsen og nærværet.

I en tid hvor både børn, unge og voksne rammes af stress, angst og ensomhed som aldrig før er ”Bøger og Bolognese” et forsøg på at stoppe den fortravlede tid et øjeblik og styrke fællesskabet.

For højtlæsning kan så meget - en slags ’slow-fix’ som modvægt til vores accelererende samfund, hvor hurtige skift på skærme tager alt opmærksomheden. Og fællesspisning øger nærværet, sammenholdet og fællesskabet.

Sluk mobiltelefonen eller lad den blive hjemme, kom og mød andre familier fra Glumsø og omegn og fordyb dig i en god historie og dejlig mad.

Arrangementet kræver tilmelding.

Emne