Kulturnat Næstved 2023
Kulturnat Næstved 2023

Kulturnatten drejer sig om tid

29.08.23
”Tiden er noget mærkeligt noget. jeg har aldrig helt forstået, hvad den egentlig er for noget”: sang Povl Kjøller sammen med Kaj og Andrea i midten af 70’erne. En sang der på en dejlig uhøjtidelig måde behandler emnet tid, som for mange børn (og voksne) kan være svært helt at forstå. På Næstved Bibliotek og Borgerservice beskæftiger vi os med tid gennem hele efteråret og på Kulturnatten d. 6. oktober åbner børnebiblioteket op for et hav af aktiviteter, der kredser om tid på forskellige måder.

Prøv kræfter med urmageri

Til kulturnatten får vi besøg af urmagerskolen fra Ringsted. Her kan du se hvad en ægte urmager laver og se hvordan et ur ser ud indeni. Du får derudover selv lov til at lege med tandhjulene og se om du kan knække koden til, hvordan man bygger et ur. Du kan også deltage i en konkurrence, hvor der er mulighed for at vinde en fed præmie. Ved denne stand får pilfingrene frit spil og elsker man at rode med maskiner og mekanik er urmagerskolens stand klart et besøg værd.

Lav en tidsfanger

Hvordan ser en tidsfanger ud og hvad kan man egentlig bruge sådan en til? Det kan du finde ud af, når det helt store kreabord bliver pakket ud på kulturnatten. Med fjer, garn, glimmer og pailletter får du muligheden for at kreere din helt egen tidsfanger, som du kan tage med hjem og hænge op på dit værelse. Slip fantasien løs og hvem ved – måske kommer du hjem med en tidsfanger, der kan spole tiden frem eller tilbage eller måske den endda kan rejse i tid?    

Dans med tiden

Kom og vær tilskuer når den lokale danseskole Birgit Dans optræder på Næstved Bibliotek med deres helt særlige danseshow, der er en hyldest til tiden. Birgit Dans har optrådt til Kulturnatten før og vi tør godt love et forrygende danseshow med dygtige og glade dansere i alle aldre.

Science Show

Findes der en videnskabelig måde at definere tid på? Går tiden forskelligt afhængigt af, hvordan man bevæger sig? Og hvad er reaktionstid egentlig? Tiden spiller en stor rolle i naturvidenskaben, og derfor har vi inviteret DTU Science Show til at komme forbi på kulturnatten og undersøge tiden fra uvante leder og kanter. Med eksperimenter, farver og gode historier vil de vise en række forsøg og forklare forskellige naturfænomener på en sjov og forståelig måde.  

 

Kulturnatten på Næstved Bibliotek og Borgerservice løber af stablen d. 6. oktober kl. 16-21. Tilmelding er ikke nødvendig. Tjek vores hjemmeside på naesbib.dk/arrangementer, hvor det fulde program løbende vil blive lagt op.