Thomas anbefaler: Guds bedste børn

Næver Ending Stories: Guds bedste børn

Af
02.08.19

På lørdag den tiende august holder biblioteket for første gang litteraturfestivalen Næver Ending Stories, og vores største forfatternavn på plakaten er nok Morten Pape, der kommer og fortæller om romanen Guds bedste børn. Den kan jeg på det allervarmeste anbefale at du læser, hvis du ikke allerede har gjort det. 

Den handler både om en gruppe etnisk danske, socialt belastede unge mennesker og en gruppe ikke-etniske danske unge, der heller ikke har så nemme opvækstvilkår. Man følger særligt de to voldelige fætre, Simon og Mickey og så Jamil, hvis møde med de to bliver skæbnesvangert for dem alle. 

Romanen lever sig fremragende ind i de enkelte personers liv efter det skæbnesvangre møde, og jeg tror grunden til at jeg var helt revet med af den, er at den gør det, som god litteratur kan: Åbner en verden op for mig, som jeg rigtigt gerne vil forstå, fordi min ukendskab giver mig utryghed. Jeg har altså, efter læsning af Guds bedste børn, og også, for i øvrigt, Morten Papes debut: Planen, fået udviklet min forståelse og endda empati for en gruppe mennesker, som jeg virkelig ikke - overhovedet - havde kendskab til selv og derfor meget svært ved at forstå. 

Det er lige præcis også derfor vi afholder en litteraturfestival om bøger, som vi synes flere bør læse: Man bliver et klogere og følelsesmæssigt rigere menneske af at læse gode bøger! 

Det er lørdag den 10. august kl. 13 på Næstved Bibliotek du kan høre Morten Pape fortælle om Guds bedste børn. 

Her kan du se hele programmet for Næver Ending Stories

Materialer
Morten Pape (f. 1986): Guds bedste børn : roman GennemseGennemse
  • Bog

Guds bedste børn : roman

Af Morten Pape (f. 1986) (2018)
En ung mand bliver dræbt på Holmbladsgade på Amager af to andre unge. Nogen tror motivet er racistisk, andre at det e...
Læs mere