Thrill-seekeren

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.07.21
De uhyggelige og spændende bøger, der giver et gys ned af ryggen og får hårene til at rejse sig på din arm.

Mystiske mennesker og skabninger, spøgelser i spejlet og blodige kampe. Du kan ikke få det farligt nok, og du elsker, når du mærker et koldt gys ned ad ryggen. Du bruger bøgerne til at læse om det, du aldrig turde være med på i virkeligheden: liste ned i mørke kælderskakte, undersøge det mærkeligt hus på gaden med de sprængte vinduer og gå til kamp mod monsteret i skabet. Der skal være action og det skal være en pageturner, som læser sig selv.

Du er en Thrill-seeker, og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig:

Kong Grims Hævn

Kong Grims Hævn er første bind i den nye serie om drengen Edward Rubikon, der udforsker overnaturlige væsener og løser uhyggelige mysterier sammen med sin ven Kasper. Bogen er skrevet af Alexander Kirkwood Brown og gennemillustreret af Andreas Iversen med sin charmerende, mindeværdige og opfindsomme streg - så meget at den næsten kan kaldes en tegneserie! Universet er spændende og sproget virkelig morsomt (også for voksne læsere!) Er man ca. 8-10 år og bare lidt fan af monstre eller detektivhistorier, så er Edward Rubikon et godt gys i sommervarmen.

Operation Mumie

Operation mumie af Jørn Lier Horst er en del af serien om "Detektivbureau Nr. 2" og bogen handler om Tilde, Oliver og hunden Otto, der er på besøg på det lokale museum, hvor de er vidner til adskillige ulykker. Er det mumiens forbandelse der er skyld i ulykkerne, eller er der helt andre kræfter på spil? Tilde og Oliver sætter alt på spil for at løse mysteriet. Det er en spændende krimi for de yngre læsere fra ca. 9 år, og med rigtig fine og sjove illustrationer undervejs.

Vores skjule evner

Maeve finder nogle tarokkort i skolens kælder, og begynder at bruge kortene til at læse de andre elever. Hun har særlige evner til at læse de andre. Men en dag bliver Maeve uvenner med den tidligere veninde Lily og dagen efter er hun forsvundet. Har det noget med tarokkortene at gøre og hvordan finder hun Lily? Bogen er skrevet af Caroline O'Donoghue og hun formår at skrive om kønsidentitet og det overnaturlige, med lige dele seriøsitet og humor. Hvis du er mellem 13 og 16 år, og synes det er spændende at læse om en kult, tarokkort og venskab, så er den her bog hurtig læst. 

Har du ikke lyst til bøger, der får dig til at bide negle? Men har du i stedet lyst til at læse en mursten af en bog, som du kan blive underholdt af på hele din ferie og som udfolder en verden med magi? Så er du Murstenslæseren. Hvis du har lyst til bøger, der får dig til at grine, så er du LOL, Grinebidderen

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Thrill-seekeren: