Den engagerede

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.07.21
De interessante bøger, der giver dig indblik i, hvordan andre børn og unge lever.

Du engagerer dig i verden, og du har en holdning om alt fra klimakrise og lgbtq+ rettigheder, til racisme og politiske kriser. Du vil gerne blive klogere på andre måder at leve på. Du har spandevis af empati og at være reflekteret over din måde at være i verden på, kommer dig helt naturligt.

Ved at læse fiktion og fagbøger om emner du brænder for, får du nye perspektiver og argumenter, når du igen sidder ved middagsbordet med en masse boomers.

Du er Den engagerede, og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig!

Kasperhoff: Sniper

Sniper er en ungdomsroman af Kasper Hoff, som fortæller historien om 15-årige Christopher, der ender med at stille sig selv spørgsmålet ’må man slå et andet menneske ihjel?’ Det sker efter, han arver en snigskytteriffel fra sin far sammen med instrukserne til at myrde en række modbydelige mennesker – men kan drab nogensinde retfærdiggøres? Bogen er hurtig læst – både fordi den er relativt kort og enormt spændende skrevet! Den er brutal, men genkendelig, dyster, men smuk og frem for alt er den et velskrevet mysterium. Målgruppe: 14-16 år.

Adam O.: Den rustne verden, flugten fra Danmark.

Flugten fra Danmark er første bind i serien om Den rustne verden. Det er en dystopisk klimaroman, hvor man følger de fire søskende: Lærke, Peter, Bowie og Ramona. Alle danskere lever i en kuppel af plexiglas og Danmark fungerer som losseplads for skrottede robotter. På en rejse til bedsteforældrene, styrter de fire søskende ned i det der engang var Århus også må de selv finde vej. Kan du lide formidable illustrationer, interesserer dig for klimaet og elsker søde robotter? Så er det her bogen for dig! Målgruppen er: højtlæsning fra 8 år og selvlæsning fra 10 år. 

Sidsel Sander Mittet: Morika - rent blod

Rent Blod er første del af en fantasytrilogi på 3 bind. I landet Morika har der hersket fred i mange år, hvor morikanere og det oprindelige hilafolk, lever side om side. Men pludselig overtager den adelsstyrede og racistiske organisation Oryndro magten, og deres mission er at udslette alle uden hilablod i befolkningen. Bogens hovedpersoner: visdomslærlingen Eshri og krigerlærlingen Korau, flygter sammen med vennerne og tilslutter sig modstandsbevægelsen. Kan de vælte det onde styre? Det er en spændende fantasyfortælling om det gode og det onde, venskab og hvad der skal til for at bekæmpe racisme og diktatur. Målgruppen er 12-16 år. 

Kan du ikke lige overskue engangementet? Men har mere løst til bøger der får dig til at grine? Så er du måske mere LOL, grinebidderen. Det kan også være, du har brug for en god kærlighedshistorie, så kan du hoppe over og læse om Romantikeren

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

 

Ekstra til Den engagerede: