LOL, Grinebidderen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.07.21
Bøger der får dig til at grine.

Hvorfor tage det tungt, når man kan tarteletter? Du elsker at grine, mest af dig selv og dine egne jokes – men du kan også grine krampagtigt sammen med din bedste ven, uden at vide hvad I egentlig griner af. Du kan lide at læse om nogle, der tænker på en anden måde end dig selv, og som kommer galt afsted på deres eventyr. Det handler ikke om plot-twist eller malende beskrivelser, men om karaktererne i bogen er elskværdige og har været sjove at følge på rejsen. 

Du er LOL, Grinebidderen - og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig. 

Kaput og Finito - Boss vil ha' en panda!

Bogen er skrevet af Henrik Einspor og er første bind i børnebogsserien om de to uduelige håndlangere: Kaput og Finitu, der hjælper den gale gangsterboss og opfinder, Bossen, med at udføre sine skumle planer. I første bind ser Bossen en sjov YouTube-video med en pandabjørn og beordrer straks de to hovedpersoner til at skaffe ham én til en maskine, som han er ved at bygge. Kaput og Finito gennemgår selvfølgelig alle mulige fjollede fejl i løbet af missionen, der ikke helt går som de forventer... Bogen får dig til at grine, især hvis du er mellem 9-12 år. 

Drengen der fik ting i hovedet - de mystiske øjne

Karl får hele tiden, uden undtagelse, alle mulige ting i hovedet, derfor går han med ishockeyhjelm. En dag bliver han så træt af ishockeyhjelmen, fordi han ikke kan spise sin is - og i det øjeblik han tager den af, så rammes han af en kugle med tungonit. Pludselig er der nogle mystiske øjne som holder øje med ham. Men hvad er de mystiske øjne? I bogen følger du Karl og vennen Ludvig, som skal ud på et stort og skørt eventyr. Bogen har masser af sjove tegninger og er første bind i triologien om Karl, der er skrevet af forfatter Kasper Hoff. 

Mig og Dylan Walker

Malthe synes Louise i niende er sød, men han aner ikke, hvordan man snakker med piger. Så hvad skal han gøre? Pludselig former der sig en plan i hans hovede (som er dømt til at fejle) - han kan blive en tæt ven med pigerne, hvis bare de tror, han er homoseksuel. Mig og Dylan Walker er skrevet af forfatter Anne Sofie Hammer, og er en sjov og tåkrummende bog. Hovedpersonen Malthe gør alt det forkerte, og ved lige pludselig ikke hvordan han kan være ærlig og komme heltskindet igennem sine historier og løgne. Hvis du er mellem 12 og 15 år, så vil du kunne grine af både Malthes tanker og fedtefad af løgne. 

Har du alligevel ikke helt lyst til sjove bøger? Hvis du har mere lyst til historier om hverdagsdilemmaer om venskab mm., så er du Realisten. Eller måske vil du gerne ind i store fantastiske verdner med magiske væsner? Så er du Murstenslæseren

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Lol, Grinebidderen: