Murstenslæseren

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.07.21
Bøger der åbner store verdener og kan blive din nye bedste ven på sommerferien.

Man hører aldrig dig sige: Den var lige 100 sider for lang. Når du fordyber dig i en bog og i en verden, så har du lyst til at sætte telt op og camp out hele ferien. Dine forældre siger, du skal pakke let og derfor kun må tage én bog med på ferien – og det efterlever du, men bogen er en hardback på minimum 1200 sider. Du bliver helt trist og tom, når du rammer den sidste side, så hvis bogen er en del af en serie, så er det endnu bedre.

Du er Murstenslæseren, og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig.   

Carry on: historien om Simon Snows storhed og fald

Carry on er den fanfiction som søstrene Cath og Wren skriver på gennem deres opvækst i bogserien Fangirl. Forfatter Rainbow Rowells murstens-serie Carry on handler om fire venner, Simon, Baz, Penelope og Agatha, der alle går på sidste år på troldmandsskolen Watford. Det ligner mest af alt en Harry Potter fortælling, der er vendt på hovedet med et helt andet karaktergalleri. Simon rummer store magiske kræfter, og er udvalgt til at redde verden, men har problemer med at bruge dem. Udover en fortælling om magi, vampyrer og trylleformularer - så er det også en fortælling om forelskelse og sjove twists. Er du mellem 14-16 år? Og er du til skiftende synsvinkler og fed dialog i et magisk landskab? Så er den her bog lige til kufferten. 

Night Angel - som en skygge

Som en skygge er første bind i Night Angel-trilogien. Den handler om Azoth, der lever et hårdt liv som gadedreng. Han har dog en drøm om at komme i lære som snigmorder ved den legendariske snigmorder Durzo Blint. Men han finder hurtig ud af, at det er en hård branche fuld af moralske gråzoner, magi og farlige valg. Det er en fantastisk spændende bog sat i en mystisk verden, hvor alt ikke er, hvad det ser ud til. Er du mellem 14-16 år, og elsker fantasy-bøger med masser af kød på? Så er det bare at få læse Som en skygge af forfatter Brent Weeks. 

 

Den tatoverede mand

Den tatoverede mand er første bog i serien om Arlen, der lever i en mareridtsagtig verden, hvor dæmoner hver nat rejser sig fra jorden og terroriserer menneskeheden. Det eneste værn mod dæmonerne er magiske symboler, der beskytter husene mod at dæmonerne kan trænge ind. For Arlen er dette ikke nok, og han går på jagt efter en metode til at overvinde dæmonerne for bestandigt. Bogen er lige noget for dig, der kan lide spænding og den dejlige følelse af, at nakkehårene rejser sig. Hvis du er mellem 12-16 år, så er det med at få plads i ferietasken til Den tatoverede mand af forfatter Peter V. Brett. 

Har du alligevel ikke så meget plads i kufferten? Hvis du har mere lyst til bøger med hverdagsdillemaer, så er du måske Realisten. Eller vil du hellere læse nogle gode kærlighedshistorier? Så er du måske Romantikeren

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Murstenslæseren: