Romantikeren

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.07.21
Bøger om forelske og kærlighed, som får det til at lune om hjertet.

Romantikeren

Du elsker at læse om de store følelser og allermest om den første store kærlighed. Det må gerne være umuligt, og nogle gange decideret håbløst, for den stakkels hovedkarakter at finde kærligheden, så er det bare så meget mere lykkeligt, når det lykkedes til sidst. Du lever for det øjeblik, hvor karaktererne får øjenkontakt og tiden står stille for en stund. 

Du er Romantikeren, og her er de bedste børne- og ungdomsromaner til dig. 

Heartstopper 2

Heartstopper er en grafisk novelle og andet bind i den populære serie om Charlie og Nick, som er blevet kærester. Men tør de tage springet og fortælle venner og familie, at de er kærester? Bogen handler om den altopslugende kærlighed, og hvilke fordomme og mærkater, som vi sætter på den. Det er en bog, som du kan mærke, så hvis du er mellem 14-16 år og vil læse om at være forvirret og forelsket, så er den her bog en sikker vinder. 

Hvis bare du var min

Lara Jean skriver kærlighedbreve, men hun sender dem aldrig sender ud, hun gemmer dem i en hatteæske i skabet. Men en dreng som hun har skrevet et brev til, opsøger hende pludseligt og siger tak for brevet. Hvordan er brevet kommet ud, hvad med alle de andre breve og hvad får det af konsekvenser? Hvis bare du var min er en sjov og rørende historie om at finde ud af sine følelser og lære at hvile i sig selv. Bogen er første bind i serien og er skrevet af Jenny Han, og når du er færdig med bogserien, kan du se serien, der er skrevet over bøgerne. Hvis du er mellem 13-16 år, så er bogen et sikkert hit!

Eventyrbogen: 25 klassiske folkeeventyr

Måske har du lyst til at bruge noget af din sommerferie på at kaste dig over nogle af de gode gamle eventyr. Så kan denne lækre samling af eventyr helt klart anbefales, ikke mindst på grund af de super flotte tegninger af Peter Madsen, som du måske kender fra Valhalla-tegneserien. I samlingen finder du både kendte eventyr, som Rødhætte og Snehvide, men også de mindre kendte, fx eventyret om Lykkebarnet. Bogen kan læses selv fra ca. 10 år og op. 

Har du alligevel ikke helt lyst til at læse om kærlighed? Hvis du har mere lyst til bøger, der er hurtigt læst, så er du Snack-læseren. Eller måske vil du godt læse om almindelige problemer, som skilsmisse, angst eller mobning? Så er du Realisten.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Romantikeren: