Et andet menneske, et andet liv af Sofie Jama

"Et andet menneske, et andet liv" af Sofie Jama

Af
20.08.19

I min netop afholdte sommerferie nåede jeg at læse et par bøger. Et par musikbiografier - som jeg plejer - og så "Et andet menneske, et andet liv" af debutanten Sofie Jama.

Det er ikke en bog, som jeg normalt ville have kastet mig over, men min interesse for den blev vagt, da jeg før sommerferien deltog i en temadag, hvor Sofie Jama fortalte om sin debutroman.

Bogen er skrevet som en roman og er altså i udgangspunktet fiktion, men efter at have hørt om forfatterens baggrund, er der ingen tvivl om, at bogens hovedperson har stærke ligheder med forfatteren.

Historien om hovedpersonen Baraka - en somalisk flygtning, der kommer til Danmark - flettes i bogen elegant sammen med to andre skæbner. Den unge palæstinensiske flygtningedreng Umar og den jødiske overklassekvinde Rosa. De tre meget forskellige personer til trods viser den yderst velskrevne og fængende historie, at de tre har mange fælles træk.

Læs den, hvis du trænger til at få sat kød og blod på de mange menneskeskæbner, der gemmer sig i en til tider meget teknisk og inhuman flygtningedebat. Ikke at bogen er specielt politisk, men den får bl.a. én til at tænke over, at flygtninge selvfølgelig er lige så forskellige - og lige så ens - som alle vi andre, der har vores på det tørre!

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Et andet menneske, et andet liv : roman

Af Sofie Jama (f. 1982) (2019)
Somaliskfødte Baraka kæmper for at finde sin identitet i det danske samfund. Samtidig glider hendes historie sammen m...
Læs mere