Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Venligheden
Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Sted
Venligheden
Arrangører
Næstved Bibliotek, Rønnebæksholm
For hvem?

Poesi og transformation

I disse måneder arbejder vi på biblioteket med temaet Transformation, så det er selvfølgelig også temaet for denne omgang fælleslæsning af poesi.

Transformation er er ord, der kan tolkes i mange retninger, og det er bestemt også målet for denne omgang fælleslæsning af digte.

Om det så er samfundsomvæltende skift, biologiske transformationer i dyreriget eller menneskekroppen, de helt små ændringer i livet, som vi nærmest ikke lægger mærke til eller noget helt fjerde, så er vendingen fra noget til noget andet et fantastisk udgangspunkt for udforskning og fortolkning.
Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale hvor deltagerne selv tager agens og gerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller transformationer. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det vi læser.

OBS!
Læg mærke til at arrangementet foregår i Venligheden, pavillonen i Rønnebæksholms have.