Batman Foto: Unsplash
Batman Foto: Unsplash

Superhelte i børnebiblioteket

14.03.23
Vi kender jo alle sammen superheltene Batman, Superman, heltene fra Marvel-universet osv. , men der gemmer sig faktisk mange flere helte i børnebiblioteket som har evnen til at transformere sig til vaskeægte superhelte.

På Næstved Bibliotek har vi lige nu et tema omhandlende transformation, og hvad kunne være mere oplagt end at formidle børnebøger om transformationen til superhelt?  

Desuden har du den fantastiske mulighed for at komme til : TEGNEWORKSHOP – Skab din egen superhelt, lørdag d. 25. marts kl. 10.30-11.30 på Næstved Bibliotek. Her får du mulighed for at møde den professionelle illustrator Bodil Bang Heinemeier og få fede tegnetricks. Du kan skabe din egen superhelt og deltage i konkurrencen om at få lavet en flot plakat af superhelten.
Læs mere om arrangementet og køb billet lige her

Læs videre og bliv inspireret til spændende læsning om superhelte for børn.

Animal Jack – Skovens hjerte (2022) ; Kid Toussaint, er første del i serien om Animal Jack. Det er en Graphic novel for de 9-13 årige.

I denne serie møder du Jack som har den fantastiske evne, at han kan transformere sig til et hvilket som helst dyr. Dette gør ham bestemt til superhelt. Problemet er bare, at han ikke helt har fuld kontrol over sine evner, og det betyder, at han nogle gange ikke kan styre hvilket dyr han bliver til. Han får dog brug for at kunne kontrollere sin evne da mystiske væsner truer byen han bor i.

Det er en meget spændende bog, og det skaber utrolig sjove situationer når Jack ikke helt kan kontrollere sine evner.

Det er ikke så tit man støder på piger i litteraturen som er- eller bliver til superhelte. Derfor er det også ekstra fedt at læse serien Håndbog for superhelte som handler om pigen Lisa. Den første bog i serien er:

Håndbogen (2018) ; Elias Våhlund

Lisa har det svært. Hun er flyttet ind hos sin mormor fordi hendes mor skal arbejde i udlandet, og hun bliver mobbet på sin nye skole. En dag finder Lisa dog en meget speciel bog på biblioteket. Det viser sig, at bogen kan lære hende at udvikle superkræfter. Lisa finder herefter modet til at forsvare sig selv og endda tage kampen op mod en tyvebande.

Indtil videre er der 6 bind i denne spændende serie.

De unge helte er et helte univers med 4 superhelte: GHOST, Nordlys, Medusa og Skjold. Hver superhelt har sin egen bogserie, men efterhånden krydser de hinanden og samles til sidst  i serien De unge helte – Heltene samles (2019), hvor de skal bekæmpe den onde organisation PYRE, som har besat landet, og som alle heltene i deres egne serier har kæmpet mod.  

Dette helteunivers er kreeret af Bjarke Schjødt Larsen, som har skrevet serierne om GHOST, Skjold og Nordlys og Nicole Boyle Rødtnes, som har skrevet serien om Medusa. De har sammen skrevet De unge helte - Heltene samles.

Det kan virke som et meget kompliceret univers, men det er det ikke. Det giver mening når man læser bøgerne. Desuden behøver man ikke læse alle serierne for at forstå historien, da alle superheltenes egne historier er spændende i sig selv. Serierne om De unge helte er utrolig populære hos de 9-13 årige.

Der findes selvfølgelig også bøger om superhelte for de små. Billedbogen Super Neo – Styrkeprøven (2016) ; Sibylle Rieckhoff handler om Super Neo som bor på en lille planet mellem Månen og Mælkevejen. Super Neo hjælper andre børn, og drengen Bo har brug for hjælp. Hans plageånd Brian vil tvinge ham til at hoppe i en sø fra et højt træ, og så er det op til superhelten Super Neo at give Bo så meget selvtillid at han ikke føler sig som en tøsedreng.

Denne billedbog formår, på en meget fin måde, at fortælle om hvordan man kan bekæmpe mobning…især hvis man får hjælp af en vaskeægte superhelt.
 

Serien Animal heroes skrevet af Thilo er til dem der er vilde med masser af action.

I første bind af serien Animal heroes – Falkevinge (2019) møder vi drengen Pepe, som sammen med falken Horus bliver optaget i superhelteklubben Animal heroes, der kæmper mod de onde Beast boys. Alle medlemmer af klubben har magiske dyreegenskaber, og dem får de brug for da de skal befri Mojo og hans gepard fra Beast boys.

Indtil videre er der fire spændende bind i serien, hvor dyr og mennesker skal arbejde sammen for at slå det onde.

Herunder kan du se flere titler du kan læse, hvis du bare ikke kan få nok af superhelte.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Superheltenes forbund - et nyt medlem

Af Søren Lindahl (2016)
Drengen Christoffer får nye naboer, og dermed også en ny bedste ven, der viser sig at være en superhelt, ligesom rest...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

School of Talents - 1. time - vildt højt! : en skole ud over det sædvanlige

Af Silke Schellhammer (2022)
Alva ville ønske hun var helt normal, men hun kan forstå hvad alle dyr siger, og hun har altid en larm af dyrestemmer...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Billedbog

Den store bog om superkræfter

Af Susanna Isern, Rocio Bonilla (2019)
Billedbog. Mange mennesker har superkræfter. Det kan være, man er god til at spille musik, meget stærk, god til at re...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Orion - den sidste superhelt

Af Benni Bødker (2013)
Den onde Demonaz er død, og nu håber Orion at kunne leve som en almindelig dreng. Han kunne ikke tage mere fejl!
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Min bror er en superhelt

Af David Solomons (2016)
Lukes storebror Zack får superkræfter ved et tilfælde, og Luke må hjælpe ham med at blive en rigtig helt. For Zack ve...
Læs mere
Jacob Riising: Karmaboy - kometen og den onde numsekløe GennemseGennemse
  • Bog

Karmaboy - kometen og den onde numsekløe

Af Jacob Riising (2016)
En komet er på vej for at udslette Skovlunde Bytorv, og selvom alle virker ligeglade, er byens nye superhelt Karmaboy...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den gode skurk

Af Nicole Boyle Rødtnes, Ellen Holmboe (2018)
Magnus Løvenskjold vil være superhelt ligesom sine forældre. Men det er kun er hans lillesøster, Lilli, der klarer op...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Superhelten Milo - den blå røver

Af Lise Bidstrup (2021)
Milo har evner. Han kan noget helt særligt. Milo er en superhelt. Han kan mærke, når nogen bryder loven. Så tager han...
Læs mere