Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

Vi Nørder: Pigtråd og Blomsterpistoler - koncertforedrag om dansk rockmusik i 60’erne

Kom på en tidsrejse tilbage til 1960ernes vildtvoksende musikalske landskab, når musiker og musikekspert Søren Koch holder foredrag på Næstved Bibliotek i regí af vores Vi Nørder-aftener. Vi skal høre om både Beatlemania, the Swinging 60s og Flower Power, når han fortæller om årtiets skiftende musikgenrer og strømninger i ungdomskulturen. Undervejs er der smagsprøver i form af nøglesange fra 60ernes danske musikscene.

Var du selv ung i 60erne – eller er du blot nysgerrig på årtiets frodige musikliv og ungdomskultur – vil der være masser af komme efter, når Søren Koch denne aften stemmer guitaren og øser ud af sin viden om et årti, der bliver ved med at fascinere.
 
Søren er især optaget af, hvordan 60ernes danske unge og danske musikere sugede til sig fra de udenlandske inspirationskilder og musikstrømninger.

Hvad førte f.eks. til at lyden af The Beatles og Merseybeat fandt sin danske pendant i form af tidens pigtrådsbølge? På få år fik snart sagt hver lille by i Danmark nemlig sine lokale helte i form af et pigtrådsorkester, der spillede op til dans i forsamlingshuset eller ungdomsklubben.
 
Som både musiker og foredragsholder kombinerer Søren det bedste fra begge verdener i form af et decideret musik-foredrag, hvor der spilles hele numre som illustrationer af de forskellige vinkler, der berøres undervejs.
 
I sit foredrag formidler Søren, hvorfor og hvordan de nye musikbølger opstod og hvilke konkrete udtryk de fik i form af særlige bands, hitsange eller samlingssteder her i Danmark.

Udover at fortælle og give et par numre illustrerer Søren også undervejs med enkelte billeder, lydklip og korte filmklip. Vi skal bl.a. høre om The Cliffters, ens jakkesæt, ekkomaskiner, The Hitmakers, længere hår, Hit House på Frederiksberg, mod & beat, ’Ved Landsbyens Gadekær’ og progressiv, psykedelisk rock – og alt derimellem!
 
Det bliver en aften med masser af anekdoter og indslag med udgangspunkt i 60ernes musik. Men også med mange interessante og underholdende afstikkere til dét at være ung i 60erne og hvordan Søren som helt lille faldt i Beatles-gryden og begyndte at interessere sig for 60ernes musik, mode og ungdomskultur uden at se sig tilbage.

Arrangementet er gratis men kræver forudgående tilmelding. Følg billetlink til Place2Book.
 
Om Søren Koch
 
Multiinstrumentalisten Søren Koch har været vidt omkring i sin karriere og bl.a. spillet med Tim Christensen, Michael Falch, Poul Krebs, Marie Frank og sine egne bands Beat The Meatles, et af landets bedste Beatles Tribute bands, og som sanger, guitarist og sangskriver i det 60er inspirerede The Beatophonics. 

Siden 2018 har han desuden turneret og udgivet plader internationalt som bassist i den legendariske, engelske beatgruppe The Zombies, der i 60erne havde hits med bl.a. ’She’s Not There’ og ’Time of the Season’.

Som ekspert i 60ernes danske pigtråds- og beat-scene har Søren ofte formidlet sin viden til foredrag eller i podcasts.

Om Vi Nørder

”Vi Nørder” er overskriften på en række arrangementer og en podcast fra Næstved Bibliotek. Idéen er, at vi hver gang kaster os over et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel, og at man som deltager får og gerne deler fascinerende viden, man ikke anede man manglede! De afledte podcast-afsnit kan du høre her: https://spotifyanchor-web.app.link/e/z0uK3qtfNub