Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

Den nominerede forfatter Michael Holbek fortæller om romanen Strøm

Kom til foredrag med forfatter og journalist Michael Holbek, som fortæller om sin debutroman ”Strøm” (2022). Bogen er nomineret til DR Romanprisen 2023.

I romanen ”Strøm” møder vi en familie af håndværkere og ufaglærte i tre årtier - 1960’erne, 70’erne og 80’erne. Romanen er inspireret af Michael Holbeks egen families historie og er en rørende og medrivende fortælling om almindelige menneskers ualmindelige liv. Om drømme, kærlighed, kønsroller og kriminalitet i et Danmark under hastig forvandling. Og det er denne bog, ”Strøm” (2022), som han vil fortælle om, når han kommer til Næstved Bibliotek.

Både uskylden og det moralske kompas ryger  
Vi følger familien fra 60’ernes oprør, autoritetsfald og velfærdsboom, over 70’ernes krise i samfund og samværsformer til 80’erne, hvor både uskylden og det moralske kompas ryger. Romanen tager os med ind i det nybyggede parcelhus og det udsyrede kollektiv, ud på byggepladsen og fabrikken, til Afghanistan med kufferten fuld af hash og om bord i shippingbranchens eventyrlige Wild West. 

Om at genskabe genkendelige tidsbilleder
I foredraget fortæller Michael Holbek om arbejdet med at genskabe genkendelige tidsbilleder. Og om at dykke ned i sin families historie og forsone sig med det, han kommer af. Romanen behandler almene erfaringer, som mange vil kunne spejle sig i, og ”Strøm” kan derfor være et inspirerende sted at starte samtalen om egne familier og liv.

Om Michael Holbek

Foruden ”Strøm” har Michael Holbek skrevet mere end 15 biografier om bl.a. Stig Elling, Keld og Hilda Heick og Linse Kessler. Michael Holbek har også skrevet de to filmromaner Flammen og citronen (2008) og Pusher (2017) samt fagbogen Bandekrig fra 2012, der er et unikt indblik i, hvad der i virkeligheden foregår i bandemiljøet. I efteråret udkommer hans biografi med skuespilleren Thomas Bo Larsen.