Vi taler om machomanden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.12.21
Machomanden er en rigtig mand med hår på brystet og med styr på det hele. Men er machomanden stadig et ideal?

I foråret havde vi et tema om kvinderoller, og nu er turen kommet til mændene. Derfor taler vi i november og december om manderoller. Denne gang fokuserer vi på machomanden.

Testosteronet pumper rundt i blodbanerne, musklerne er veldefinerede og der er hår på brystet. Sådan kan man godt beskrive machomanden. Det er mænd som skuespiller Burt Reynolds og elitesoldaten B.S. Christiansen.

Nogen vil sige, at machomanden er en rigtig mand. Den ideelle mand. Sådan en mand, der kan slå en proper næve, charmere alle damerne og redde verden. Som Village People synger i sangen ’Macho Man’: ”I gotta be a macho man”.

I litteraturen er der en del eksempler på machomanden. F.eks. Jack Reacher, Jason Bourne og selvfølgelig Bond, James Bond.

Det der med at leve op til mandfolkeidealet er også det helt store spørgsmål i TV-serien ’MACHO’. Her møder vi den unge mand Jalal, som kæmper en hård kamp for at blive den mand, han gerne vil være. Jalal er nemlig en transmand.

Men er machomanden ved at uddø? Er der ikke længere brug for typer som ham i samfundet? Kræver det noget andet og mere at være mand i dag?
 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Dybt vand

Af Lee Child (2021)
Lee Child er tilbage med en solid omgang hæsblæsende action med den hårdtslående enspænder Jack Reacher. Denne gang s...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Casino Royale

Af Ian Fleming (2006)
Den britiske agent James Bond får til opgave at uskadeliggøre en russisk spion og fagforeningssvindler
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Bourne duellen

Af Robert Ludlum (2004)
I Hong Kong dukker en dræber op, der giver sig ud for at være Jason Bourne. Dawid Webb, der var den oprindelige Bourn...
Læs mere