Vi taler om pølsemand

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.12.21
Vi finder ham under bæltestedet og i både børnefjernsyn, film og bøger. Vi taler om pølsemanden.

I foråret havde vi et tema om kvinderoller, og nu er turen kommet til mændene. Derfor taler vi i november og december om manderoller. Denne gang fokuserer vi på pølsemanden:

Der er nok mange her i landet, som på et tidspunkt i deres liv (hvis ikke flere) har frekventeret en pølsevogn og bestilt et skinkesøm i spændetrøje eller måske en Henning i presenning. Men i denne sammenhæng skal vi ikke en tur til foderbrættet. Nej, vi skal ned under bæltestedet. Vi skal tale om pølsen, pjoverten, pikken – kært organ har mange navne.

Der er rigtig mange forventninger til pikken, dens størrelse og gørelse. Men de færreste forventer nok, at en mand skal kunne bruge sit kønsorgan som kængurustylte eller fiskestang. Det og meget mere er dog lige præcis hvad animationsfiguren John Dillermand kan med sin ufattelig lange og bolsjestribede dillermand. TV-serien, som kan ses på DR Ramasjang, skabte stor debat langt udover landets grænser efter premieren. Alle talte om John og hans dillermand.

Noget der ikke tales særlig meget om er til gengæld impotens. Cirka hver anden mand over 40 har oplevet problemer med potensen. Det fortæller komikeren Simon Væver i TV-serien ’Det er ik´ sjovt, Simon!’, hvor han hen over fire afsnit forsøger at bryde forskellige tabuer – herunder impotens – ved hjælp af stand-up. Vidste du for resten, at ordet impotens stammer fra det latinske ord impotentia, som betyder afmagt?

Spørgsmål: Hvorfor er der så mange forventninger til mandens ædlere dele? Og er man kun en rigtig mand, hvis man kan få den op at stå?

Herunder kan du downloade mandekortet, og på bibliotekerne i Næstved Kommune kan du finde alle mandekortene i fysisk format. 

Download samtalekort med pølsemanden her

 

Undersøg pølsemanden med læsning af disse titler: