Om dette arrangement

Tid
10:00 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
X-rummet
For hvem?

Udstilling i X-rummet: mennesker vs. maskiner

Besøg en spændende og tankevækkende udstilling i X-rummet på Næstved Bibliotek og bliv klogere på maskinernes indflydelse på vores dagligdag. I dag er maskinerne en indgroet del af ethvert menneskes liv. Alligevel tænker vi sjældent over, hvordan de påvirker vores dagligdag på godt og ondt.

Kunstig intelligens bliver bedre og bedre til at forbinde ord og billeder – og det åbner en masse nye spørgsmål.

Syn og sprog smelter sammen, og det byder velkommen til en verden med mulighed for værker, der ser ægte ud, men i virkeligheden kan være manipulationer.

Computergenerede fotos og kunst kan være direkte betagende som et ægte menneskeligt udført kunstværk, og det kan være svært at skelne mellem produkter fremstillet af mennesker og computergenererede fotografier og kunstværker.

På udstillingen får du mulighed for at blive udfordret på din evne til at skelne mellem sandt og falskt. Er denne person en person, der findes i virkeligheden, eller er der snarere tale om en person som ikke eksisterer? 
Er værket, du studerer, udtryk for, at der har været en menneskelig hånd ind over i processen med at skabe kunsten, eller har maskinen taget over? Hvordan udvikler den kunstige intelligens sig i fremtiden og hvilke etiske overvejelser giver det anledning til?

Udstillingen kan ses i perioden 5. maj til 30. juni.