Computerkemi - foredrag med Janus Juul Eriksen
Computerkemi - foredrag med Janus Juul Eriksen
Forskningens Døgn - landsdækkende videnskabsfestival
Forskningens Døgn - landsdækkende videnskabsfestival

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis, men tilmelding er nødvendig
Bibliotek
Sted
Store scene
For hvem?

Computerkemi – når den fysiske kemi bruger simuleringer

Bliv klogere på, hvordan bidraget fra computersimuleringer i eksperimentel kemi vokser sig stadigt større. Foredraget er en del af Forskningens Døgn.

Moderne computerteknologier benyttes i dag rutinemæssigt til at komplementere eksperimentelt arbejde i kemien og biologien med avancerede analyser og forudsigelser, både via analytiske og numeriske modeller samt ved brug af maskinlæring.

Disse simuleringer er over tid blevet gradvist mere sofistikerede og dybere funderet i fysikkens love. Modelleringer af nye forbedrede materialer, optiske fænomener og senest hele luftbårne partikelsystemer (aerosoler) understreger med tydelighed den samfundsmæssige vigtighed af computere i den fysiske kemi.

Janus Juul Eriksen, Adjunkt ved DTU Kemi, vil i sit foredrag give en introduktion til brugen af computere i beskrivelsen af, hvordan elektroner effektivt vekselvirker i både molekyler og materialer.

Den moderne brug af computersimuleringer og teoretisk kemi vil han løbende illustrere ved hjælp af aktuelle eksempler fra forskningsverden såvel som industrien.

Forskningens Døgn
Foredraget præsenteres i samarbejde med den landsdækkende videnskabsfestival "Forskningens Døgn", der hvert år sætter fokus på den omfangsrige og mangfoldige forskning, der foregår på Danmarks universiteter og forskningsinstitutioner.