Bøger om følelser - til de yngste (Martin)
Bøger om følelser - til de yngste (Martin)

Bøger til de yngste - om store følelser

31.03.24
Store følelser kan nogle gange være svære at forstå og regulere. Det kan være svært at tage snakken med børn om de store følelser i livet, men en god bog kan åbne for snakken.

Store følelser kan nogle gange være svære at forstå og regulere. Det kan være svært at tage snakken med børn om de store følelser i livet, men en god bog kan åbne for snakken, eller blot give mulighed for eftertænksomhed og refleksion hos både store og små.

Børnekulturformidler Martin har ladet sig inspirere af bibliotekets forårstema ”Kærlighed” og fundet forskellige bøger til de yngste lånere (3 – 6 år), som beskæftiger sig med nogle af livets store følelser.

Grisen Leopold af Dina Gellert

Bøgerne om grisen Leopold er kendt og elsket af mange børn. Der findes mange titler i serien fx: ”Den dag Leopold blev forelsket”, ”Den dag Leopold blev misundelig” … ond, … flov, … jaloux og mange flere.

Farver og følelser af Anna Llenas

En pige hjælper farveuhyret med at sortere alle sine følelser i hver sin krukke, så de fungerer bedre.

”Hvorfor skal jeg?: fortællinger til børn om alt det, de voksne siger, man skal” af Signe Johanne Rhode

Heri kan man bl.a. læse historierne om Bertil, Nora og Valter, der skal lære om, hvorfor man skal styre sit temperament og hvorfor man skal sige pyt.

Elefanter græder da ikke af Gesa Neitzel

Den gamle triste elefant Elias tror, at store elefanter ikke må græde. Men den antagelse laver surikaten Sofus om på ved at vise Elias, at alle dyr har brug for at vise følelser.

Sigurds følelser af Aurélie Chien Chow Chine

”Jeg er utålmodig” og ”Jeg kan fokusere” om den lille enhjørning Sigurd. Der er ideer til vejrtrækningsøvelser, som kan øge koncentration og regulere irritation.

”Den lille bog om store følelser” af Ina Victoria Haller 

Heri er der forslag til dialog og samtale. Sammen med Pelle og Ronja oplever vi alt fra vrede til latter, mens de er til børnefødselsdag.

Emne