Fodboldfeber på Næstved Bibliotek

02.04.24
Besøg af Morten Bruun og EM i Tyskland, så er det vist på tide med nogle anbefalinger af gode fodboldbøger.

Så er der ikke lang tid til EM 2024 bliver sparket i gang i Tyskland og Næstved Bibliotek kan også mærke fodboldfeberen! Tirsdag den 14. maj 2024, kl. 19.00 får vi nemlig besøg af ingen ringere end selveste Morten Bruun (ekspertkommentator til landsholdets kampe, europamester og Silkeborg-legende blandt meget andet).

Han har skrevet bogen Kampdag om dansk fodbolds historie, hvor han dykker ned i 43 danske fodboldklubbers historie. I dette foredrag fortæller han nogle af de bedste, sjoveste og mest nørdede historier han fandt under sin research og selvfølgelig kommer der også til at være fokus på Næstved som fodbold-by. Og mon ikke også vi kommer til at snakke lidt om EM. 

For at skabe lidt ekstra fodboldstemning, holdes arrangementet selvfølgelig i NIF Fodbolds klubhus på Rolighedsvej 25. Tag gerne din yndlings fodboldtrøje på, så vi kan skabe den helt rigtige stemning!

Du kan læse mere og købe din billet via https://www.naesbib.dk/arrangementer/foredrag/vi-noerder-kaerlighed-til-fodbold-med-morten-bruun

Hvis du tørster efter lidt god fodboldlitteratur til at varme op med, kommer her en håndfuld anbefalinger du kan fordybe dig i imens du venter.

GennemseGennemse
  • Bog

Kampdag : turen går til dansk fodbold

Af Morten Bruun (f. 1965) (2021)
Gennemarbejdet overblik over 43 af de største danske fodboldklubber gennem 50 år. Bogen kan læses af alle med interes...
Læs mere

Den første bog er selvfølgelig intet mindre end Morten Bruuns egen bog om dansk fodboldshistorie. Her kommer vi på en rejse rundt i alle de små og store fodboldklubber der udgør det danske fodboldland. Et fodboldhold kan være med til at skabe en bys eller en landsdels historie. Det kan skabe trøst, frustration og eufori.

Kom med på en spændende tur rundt i hele det danske fodboldlandskab, når Morten Bruun fortæller om de 43 mest betydningsfulde klubber i Danmark og taler med en række nøglepersoner. Alt sammen i jagten på klubbernes lokale identitet. Forskellene er større, end man skulle tro, men der er også fællestræk: Ambitioner, handlekraft, håb, drømme og stolthed.

GennemseGennemse
  • Bog

100 ikoniske fodboldstadioner

Af Andreas Kraul (2023)
100 berømte eller originale fodboldstadioner skildres i denne bog, som kommer rundt om hele verden - fra polarcirklen...
Læs mere

I "100 ikoniske fodboldstadioner" præsenterer Andreas Kraul nogle af verdens mest spektakulære og ikoniske stadioner. Tag med på en spændende tur rundt i verden til nogle af de mest berømte og berygtede stadioner der findes. 

GennemseGennemse
  • Bog

Hvad vi tænker på når vi tænker på fodbold

Af Simon Critchley (2018)
Med fodboldelskerens kærlighed til spillet og filosoffens analytiske blik forsøger engelske Simon Critchley at finde ...
Læs mere

Simon Critchley er en berømt engelsk filosof, der har skrevet en lang række bøger udfra sit ide om at alt filosofi starter i skuffelse. Han er også Liverpool-fan, så det er måske på mange måder ikke så mærkeligt at han har fået det verdenssyn. I denne bog kommer Critchley vidt omkring - både hvad angår den fysiske del af sporten, kammeratskabet, identitet, socialisme osv. Bogen er krydret med personlige fodboldanekdoter.

Man får som læser det største udbytte af bogen, hvis man både er fodboldfan og har hvis interesse i filosofiske refleksioner.

GennemseGennemse
  • Bog

Nicklas Bendtner - begge sider

Af Rune Skyum-Nielsen (2019)
Nicklas Bendtner (f. 1988) fortæller om et liv og en fodboldkarriere, der har været spækket med dramatik. Om stjernes...
Læs mere

Fra det meget filosofiske til det lidt mere.. Bendtneriske. Selvom Nicklas Bendtner nok ikke er nogen filosof, har han haft en utrolig spændende karriere og i "begge sider" fortæller han om et liv og en fodboldkarriere, der har været spækket med dramatik. Om stjernestunder og nedture på landsholdet og i store klubber som Arsenal og Juventus, venskaber og rivalisering, stormfulde forhold, skandaler i nattelivet, om at blive far og meget andet. 

GennemseGennemse
  • Bog

Kasper Hjulmand - fodbolddrømmer

Af Morten Glinvad (2020)
Interessant og velskrevet biografi om den danske landstræner i fodbold, Kasper Hjulmand. Han fortæller åbent og refle...
Læs mere

Kasper Hjulmand - landsholdets karismatiske kaptajn, der skal bringe em-guldet hjem til Danmark for første gang siden 1992. Jaja, man kan i hvert fald drømme.

Drøm sammen med Kasper Hjulmand og læs mere om hans vej til at blive landsholdets fodboldtræner og om hans drømmende fodboldfilosofi som vi alle håber kommer til at give pote i Tyskland. 

GennemseGennemse
  • Bog

Faxe : den ramte jeg sgu lige i røven : historier fra mit fodboldliv

Af John Jensen (f. 1965) (2022)
Historien om John Faxe Jensens karriere som fodboldspiller, træner og assistenttræner. Til alle læsere af fodboldbiog...
Læs mere

Den sidste anbefaling på denne liste er intet mindre end helten fra 1992, John "Faxe" Jensens biografi fra 2022. 30 år i professionel fodbold, ni danske mesterskaber med Brøndby IF, Årets Spiller i Danmark i 1987 og meget, meget mere er en del af Faxes vilde historie.

En rigtig varm og lækker anbefaling både som opvarmning til Morten Bruuns besøg i Næstved, men også til EM om et par måneder!