8 PlayStation 4 og 5 spil til din ferie, PlayStation-spil du kan låne med hjem fra Biblioteket

8 fede PlayStation spil til din ferie

Mangler du noget at spille i ferien, hvis den danske sommer nu ikke viser sig fra sin bedste side?

Så har Næstved Bibliotek en imponerende samling af PlayStation spil, du kan gå på opdagelse i. Her følger en lille anbefaling af 8 gode spil til både PlayStation 4 og PlayStation 5, som du kan fyre op for, når sommervejret ikke helt er som håbet.

Du kan også komme på Næstved Bibliotek d. 9. juni når det lokale gamer-projekt ”Spilsamlingen” besøger Næstved Bibliotek til en snak om videospils historie fra 1970’erne og frem til i dag. Det bliver garanteret rigtig interessant. Du kan læse mere om arrangementet her: https://www.naesbib.dk/arrangementer/foredrag/vi-noerder-5-story-mode-vi...

Fire PlayStation 4 spil til din ferie 

GennemseGennemse
  • Playstation 4

Red wings - aces of the sky (Playstation 4)

Af All in! Games (2021)
Vil du prøve at være den Røde Baron? - en sej tysk pilot med mange sejre i 1. verdenskrig. Det er intense luftkampe, ...
Læs mere

Red wings er et sjovt lille arkadespil, hvor du får lov at lege pilot under første verdenskrig.

Som en anden Rød Baron styrer du dit eget fly gennem luften, og forsøger at skyde dine modstandere ned, som både kan være AI, eller de kan spilles splitscreen med 2 controllers, så I kan kæmpe mod hinanden.

Spillet er ret simpelt, men tilbyder alligevel en god taktisk dybde, der giver mulighed for nogle gode timer i luften med vennerne eller børnene. Spillet kan spilles fra 10 år og opefter.

Elden Ring til Playstation kan lånes på Næstved Bibliotek

GennemseGennemse
  • Playstation 4

Elden Ring (Playstation 4)

Af FromSoftware (2022)
Den magiske Elden Ring er knust og spredt ud over hele verden. Som en af "The Tarnished" er du hidkaldt til...
Læs mere

Elden Ring er resultatet af et samarbejde mellem Hidetaka Miyazaki, skaberen af den populære Dark Souls-spilserie, og George R. R. Martin, forfatteren til de fantastiske ”Game of Thrones ”-bøger.

Her er underholdning til mange timer i et fantastisk univers, hvor du, ligesom i Dark Souls, hurtigt vil blive udfordret i stor stil. Du skal kæmpe dig gennem en verden, hvor hver eneste modstander kan blive din sidste, hvis ikke du holder tungen lige i munden.

Elden Ring er single player og retter sig mod den erfarne gamer, der kan lide en udfordring. Derfor er det også kun egnet for den modne teenager og opefter.

GennemseGennemse
  • Playstation 4

Disney classic games - Aladdin and The lion king (Playstation 4)

Af Disney Interactive Studios (2019)
Aladdin: Strategispil. Hjælp Aladdin gennem Agrabah og sultanens fangekælder, for til sidst at besejre storvesiren Jafar
Læs mere

Hvis ferien har brug for et ordentligt skud nostalgi, kan du give dig i kast med de to klassiske konsolspil Aladdin og The lion king. Hvis du gamede i 90erne, har du næsten uden tvivl stiftet bekendtskab med en af disse og sikkert også begge.

Det er klassiske konsolspil, der måske ikke har den nyeste grafik, men stadig tilbyder masser af timers udfordring. Hvis du kan lide retrospil vil du helt sikkert synes disse 2 spil er værd at gå på opdagelse i igen.

Spillene er singleplayer og kan spilles af alle, men de er ikke nemme...

GennemseGennemse
  • Playstation 4

Final fantasy VII - remake (Playstation 4)

Af Square Enix (2020)
Rollespil. Nyfortolkning af første del af det legendariske "Final Fantasy VII". Lejesoldaten Cloud deltager...
Læs mere

Et af de bedste spil der nogensinde er lavet, har fået et remake.

Final Fantasy VII revolutionerede rollespilsgenren på den første generation af PlayStations. Og nu kan du prøve kræfter med det klassiske spil på en helt ny måde, da spillet er blevet genskabt fra bunden.

I Final Fantasy VII skal du sammen med dit team forsøge at redde verden fra den onde organisation Shinra. Det er et singleplayer spil i den japanske turbaserede tradition.

Spillere under 12 år vil nok ikke få så meget ud af den lidt indviklede historie.

Fire PlayStation 5 anbefalinger

Insomniac Games: Ratchet & Clank - rift apart (Playstation 5) GennemseGennemse
  • Playstation 5

Ratchet & Clank - rift apart (Playstation 5)

Af Insomniac Games (2021)
3D-platformspil. Ratchet & Clank er tilbage! Denne gang i et intergalaktisk eventyr, hvor hovedpersonerne skal re...
Læs mere

Mange kender efterhånden Ratchet & Clank, der i en årrække har været fast inventar i PlayStation-universet.

Derfor gav det også rigtig god mening at Ratchet & Clank blev en af de første titler på den nye PlayStation 5 – og et virkelig vellykket et af slagsen. I Ratchet & Clank - rift apart skal du hoppe gennem universerne i jagten på en ond kejser. Universerne skyder du dig igennem, med det vanvittige våbenarsenal som spillet lader dig gøre brug af.

På trods af at det lyder lidt voldsomt, kan spillet spilles af alle over 7 år.

GennemseGennemse
  • Playstation 5

Overcooked! - all you can eat (Playstation 5)

Af Team 17 Digital, Ghost Town Games (2020)
I Overcooked! skal man arbejde i køkkener på vippende skibe, på ladet af lastbiler i bevægelse eller på en glat isfla...
Læs mere

Overcooked! - all you can eat, er næste spil i den populære Overcooked-serie, der handler om at samarbejde i et køkken, så alle madretterne kommer i mål. Der er også noget med at redde verden, men det føles knap så vigtigt når bølgerne går højt i køkkenet.

Man skal holde tungen lige i munden for at gennemføre de mange små baner, men det er utroligt tilfredsstillende når det lykkes.

Du kan spille det alene, men spillet er især velegnet til at spille flere sammen. Det kan du gøre både ved at sidde ved den samme PlayStation, eller online.

Overcooked! Kan spilles af alle. Det kræver dog en hvis håndefærdighed, til gengæld er det også god træning i at tænke logisk og samarbejde.

OBS. Vi har også Overcooked 1 og 2 til PS4.

Housemarque: Returnal (Playstation 5) GennemseGennemse
  • Playstation 5

Returnal (Playstation 5)

Af Housemarque (2021)
Astronauten Selene styrter ned på planeten Atropos, hvor hun finder rester af en uddød civilisation og et mystisk rad...
Læs mere

en eksklusiv titel, der kun er kommet til 5eren. Så hvis du har en PlayStation 5 og elsker Science Fiction og et godt shooter-spil, er der rigtig god grund til at prøve kræfter med Returnal.

I Returnal spiller du Selena der styrtet ned på en fremmed planet. Her må du kæmpe dig gennem landskabet og hver gang du dør starter du forfra. Men i modsætning til andre spil, tilbyder hvert loop nye kombinationer, så du kan skubbe til grænserne og tilgå kamp med forskellige strategier.

Returnal er for teenagere og opefter. Det er singleplayer, men med mulighed for co-op samarbejde online.

Ludosity, Fair Play Labs.: All star brawl (Playstation 5) GennemseGennemse
  • Blu-ray

All star brawl (Playstation 5)

Af Ludosity, Fair Play Labs. (2021)
Kampspil med figurer fra Nickelodeons animerede serier, fx SvampeBob Firkant, Teenage mutant ninja turtles og Ren &am...
Læs mere

Der er timevis af god underholdning I All Star Brawl, hvor du kæmper med figurerne fra Nickelodeon-universet om hvem der er top-dog. Du kan bl.a. vælge figurer fra SvampeBob Firkant, Teenage Mutant Ninja Turtles, Højs Hus, Danny Genfærd, Aaahh!!! Real Monsters, En Vild Familie, Hey Arnold!, Rollinger og mange flere.

All star brawl er for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Spillet kan spilles af op til 4 spillere af gangen, både lokalt med 4 controllers eller online.