Danmarks vildeste bålhistorie: Sarah Engells bedste tips

Skrivekonkurrencen "Danmarks vildeste bålhistorie" finder i disse uger sted over hele landet. Mød en af dommerne, forfatter Sarah Engell, og få hendes bedste tips til at skrive en god bålhistorie.

Sarah Engell

Hvem er du – Beskriv dig selv i tre sætninger?

Jeg har drømt om at blive forfatter, siden jeg var 15 år og er lykkelig for, at jeg ikke opgav drømmen trods de mange råd jeg fik om at satse på noget mere sikkert.

Før jeg kunne leve af at skrive bøger, har jeg blandt andet arbejdet som drømmetyder, fitnessinstruktør, vaffelbager i Tivoli, klummeskribent og kontaktperson på et psykiatrisk bosted for unge.

Jeg kan synge med på samtlige musiknumre fra 90’erne, men har til gengæld glemt størstedelen af den undervisning jeg modtog i samme periode.

Hvad er en god bålhistorie for dig?

Den skal være medrivende og vække følelser. Om den er sjov, uhyggelig eller romantisk er ikke så vigtigt, bare jeg kan mærke den. I mange tilfælde er det sproget, der trækker mig ind i en fortælling, så en bålhistorie kan også blive god i kraft af en interessant fortællestemme, et fængende sprog eller en original opbygning.

Hvordan ser den perfekte bålaften ud for dig – og hvem vil du invitere med?

Det er vindstille og skyfrit med en flot solnedgang efterfulgt af stjerner. Bålet må meget gerne være ude i naturen, f.eks. på en strand. Jeg er sammen med gode venner, min mand og mine børn. Der er ingen myg, til gengæld masser af kolde øl, snobrød og meget gerne én, der kan spille guitar.

Hvorfor skal vi blive ved med at fortælle og læse historier sammen?

Historierne hjælper os til at forstå både os selv, hinanden og vores omverden. Med andre ord forstå hvad det vil sige at være menneske. Litteraturen kan sætte vores eget liv ind i en større sammenhæng, skabe et rum til refleksion og give en ro, som ellers kan være svær at finde i vores tid.

Hvilken fortælling og fortæller har haft betydning for dig i dit liv?

Det var Ole Lund Kierkegaards historier, der vækkede min kærlighed til litteraturen i en sådan grad, at jeg som 5-årig lærte mig selv at læse og skrive. Jeg læste hans bøger om og om igen og kunne mere eller mindre Lille Virgil udenad. Nu læser jeg hans historier op for mine egne børn og nyder stadig hans enorme fortælleglæde, fandenivoldskhed, fantasi og fuckfinger til autoriterne. 

Læs mere om skrivekonkurrencen "Danmarks vildeste bålhistorie" her

Oprindeligt skrevet af lineh, Aalborg Bibliotekerne.

  • Bog

Lille Virgil

Lille Virgil, der bor i et hønsehus, laver mange skarnsstreger sammen med Oskar og Carl Emil
Bog
  • Bog

Lille Virgil og andre gode historier

Lille Virgil: Lille Virgil, der bor i et hønsehus, laver mange skarnsstreger sammen med Oskar og Carl Emil
Bog
  • Billedbog

Lille Virgil og dragen

Billedbog. Oscar har set en drage nede ved vandmøllen med 4 hoveder og 7 ben. Lille Virgil ved ikke hvad en drage er for en størrelse, men han kunne godt tænke sig at se sådan en drage, der spiser prinsesser og ild
Billedbog
  • Bog

Alle de andre rødder : fortællinger. Bind 1

Lille Virgil: Lille Virgil, der bor i et hønsehus, laver mange skarnsstreger sammen med Oskar og Carl Emil
Bog
Sarah Engell foran bål
Sarah Engell foran bål
Af Anonym (ikke efterprøvet)
21.09.20
Emne