Skumringstime
Skumringstime

Skumringstime med Babette

25.10.19
Når det er mørkest i vores lande, tænder vi et lys og læser en bog. Oplevelsen kan være nærende, noget særligt, ja måske ligefrem en festmiddag.

Sådan er det med Babettes gæstebud af Karen Blixen. 

Her møder vi franske Babette, som i 1871 bliver husholderske for to ældre søstre i en lille by i Nordnorge. En dag vinder hun den store gevinst, og så sker der noget…
”De to søstre havde slet ikke tænkt sig at give nogen festmiddag. Et aftensmåltid med en kop kaffe var det mest overdådige måltid hvortil de nogensinde havde bedt deres gæster. Men Babettes øjne blev så indtrængende som en tro hunds, de havde ikke kraft til at stå hende imod.” (Citat fra romanen)

Hør mere fra romanen, når der er skumringstime på biblioteket mandag den 11. november kl. 19-21. Læs om arrangementer her

Materialer
Reservér
  • Bog

Babettes gæstebud (Moderne retskrivning)

Af Karen Blixen (2018)
Babette, flygtning fra Frankrig, lever i 14 år som husholderske hos to aldrende provstedøtre i en lille norsk fjordby...
Læs mere
Reservér
  • Bog

En delikatesse

Af Muriel Barbery (2011)
En rig og magtfuld madanmelder ligger på sit dødsleje og tænker tilbage på de mange måltider, han har konsumeret, men...
Læs mere
Reservér
  • Bog

Mænd & får : roman

Af Davide Enia (f. 1974) (2016)
Indholdet af en kurers dagbog fra 2. verdenskrig videreformidles til læseren, og trådene til gamle madtraditioner sam...
Læs mere
Reservér
  • Bog

Kokken der holdt op med at rødme

Af Martin Kongstad (2018)
I skyggen af sin dominerende far åbner gourmetkokken Magne vegetarrestauranten Oldenberg. Men kan de høje ambitioner ...
Læs mere
Jenny Colgan (f. 1972): Den skønneste chokoladebutik i Paris
Reservér
  • Bog

Den skønneste chokoladebutik i Paris

Af Jenny Colgan (f. 1972) (2019)
Arbejdsløse Anna Trent rejser fra sit middelklasseliv i England til et lille værksted i Paris, hvor den koleriske Thi...
Læs mere
Stephanie Danler: Sødbitter
Reservér
  • Bog

Sødbitter

Af Stephanie Danler (2017)
Sex, stoffer og gourmet. Det hektiske og rå liv backstage i restaurationsbranchen i New York, hvor Tess må arbejde si...
Læs mere