Skumringstimen
Skumringstimen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
For hvem?

Skumringstimen

Kaffe, sterinlys og oplæsning er = Skumringstime og det er en tradition på Næstved Bibliotek den anden mandag i november.

Skumringstimen" er en del af "Nordisk Biblioteksuge", hvor der samtidigt læses op af den samme tekst på biblioteker og kulturinstitutioner over hele Norden. Idéen er, at ligesom i gamle dage, skulle mennesker samles i skumringen på alle Nordens biblioteker for at læse og lytte til spændende og gode fortællinger om nordisk litteratur - mundtligt eller skriftligt. Det blev naturligt at tænke, at sådan et arrangement skulle placeres i årets mørkeste tid, i begyndelsen af november. 
 
I år læses der højt fra Babettes gæstebud af Karen Blixen. Den er en af Karen Blixens mest kendte bøger og tilhører, trods det lille format, et af den danske litteraturs største værker. Bogen blev filmatiseret i 1987 under samme navn og vandt en Oscar i 1988 for bedste udenlandske film. 

Læs mere her

På Næstved Bibliotek er det Bjørn Falck-Petersen, som læser op. Årets tema: Fest i Norden.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Foreningerne Norden.

Det koster 50 kr. pr. person. Tilmelding her på siden.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Babettes gæstebud (Moderne retskrivning)

Af Karen Blixen (2018)
Babette, flygtning fra Frankrig, lever i 14 år som husholderske hos to aldrende provstedøtre i en lille norsk fjordby...
Læs mere