Det Grønne Liv

23.02.17
Til dig med grønne (eller blot lysegrønne) fingre!

Det grønne liv

Klik på linket nedenunder, hvis du vil læse emnelisten:

GennemseGennemse
  • Bog

Spiselige blomster : øjenfryd og velsmag

Af Anemette Olesen (f. 1952) (2012)
Præsentation af en lang række spiseblomster som er almindelige i natur og have. Med opskrifter
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Naturens spisekammer

Af Anette Eckmann (2010)
Indeholder over 200 opskrifter med mere end 40 vilde vækster fra naturen - fra birk og brændenælde over hyben, kvelle...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Sundt & simpelt : opskrifter og inspiration til at spise naturlig mad

Af Mette Helbæk (2016)
Opfordring til at skifte "døde" madvarer ud med levende. Det handler om at spise mad, der ikke er forarbejd...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Insectivore : en kogebog med insekter

Af Rasmus Leck Fischer (2016)
Bogen er opbygget omkring 6 insekter: græshopper, fårekyllinger, melorme, bilarver, voksmøllelarver og myrer. Hvert k...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den uendelige have

Af Rasmus Ejrnæs (2016)
Råd til at fremme naturen og biodiversiteten inden for sin egen have ved at give afkald på ordnede bede, gængse plant...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Kreativt genbrug : ideer til haven

Af Nina Ewald (2015)
Inspiration til hvordan man kan indrette sin have med forskellige genbrugsmaterialer i form af f.eks. grene, stubber ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Højbede i pallerammer

Af Eva Robild (2015)
Om højbede i pallerammer, lige fra bygningen af højbedene til såning og dyrkning af grøntsager, krydderurter, blomste...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Kompost : naturlig næring til haven

Af Clare Foster (2016)
Råd og vejledning til en god kompostering på et niveau, så alle kan være med. Til haveelskeren, der vil gøre noget go...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Altanen : din have i højden

Af Signe Wenneberg (2013)
Gode råd om indretning af altanen og dyrkning af egne grøntsager, krydderurter og blomster m.m. samt interviews med k...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Dyrk din by : fortællinger om byhaver, mad og slow living

Af Marie Hertz, Signe Voltelen, Mette Helbæk (2016)
Præsentation af en række grønne initiativer og byhaver i København. Med madopskrifter der tager udgangspunkt i de dyr...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Byhaven : kål, kartofler og kærlighed

Af Dorthe Kvist (2013)
Ideer, tips og tricks til hvordan man kommer i gang med urban gardening
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Årets gang i kolonihaven : mere end 200 idéer til hvad du kan lave i din kolonihave måned for måned

Af Matthew Appleby (2016)
Lær at dyrke afgrøder, holde bier, avle græskar og lave marmelade og vin. Med plads til egne noter og refleksioner
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Økologisk have : selvforsyning til husbehov

Af Jens Juhl (f. 1941), Sølva Falgren (2011)
Gennemgang af principperne for økologisk dyrkning af grønsager, bær og frugt efterfulgt af uddybende afsnit om højbed...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Økologisk drivhus : selvforsyning til husbehov

Af Jens Juhl (f. 1941), Sølva Falgren (2016)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Det enkle liv - flere skridt på vejen mod selvforsyning

Af Frank Ladegaard Erichsen (2013)
Forfatteren beretter om sin tilværelse på landet, hvor selvforsyning er central for ham og hans familie. Om at holde ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den nye selvforsynende have

Af John Seymour (f. 1914) (2009)
Grundbog i dyrkning af grønsager, frugter, bær og krydderurter samt gode råd om konservering
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Biavl : bier, blomster og honning

Af Benny Gade, Rolf Tulstrup Theuerkauf (2016)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Urban farming kaniner : sundt og klimavenligt kød - en guide til selvforsyning

Af Tine Kortenbach (2015)
En guide til kaninhold i byen, og dermed også til klimavenligt og næsten CO2-neutralt kød
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Økohøns : selvforsyning til husbehov

Af Jens Juhl (f. 1941), Sølva Falgren (2012)
Om økologisk hønsehold, med råd og tip om valg af høns til holdet, om livet fra æg til kylling, om hønseanatomi, pasn...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Sylt! : tomat, chili

Af Camilla Plum (2015)
Om at konservere tomater og chilier, så smagen bevares og holdbarheden forlænges
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Fermentering : kraut, kimchi og kombucha

Af Shane Peterson, Søren Ejlersen, Ditte Ingemann (2015)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Syrn selv : sund konservering og forædling med mælkesyrebakterier

Af Karin Bojs (2015)
Opskrifter på syrning af årstidernes grøntsager, samt på retter de syrnede grøntsager passer til. Beskriver også kemi...
Læs mere