Foto: Michel Bosma for Unsplash
Foto: Michel Bosma for Unsplash

Naturens Uge på bibliotekerne i Næstved

18.08.23
Vær med til sansende, lærerige og spændende arrangementer, når Næstved Bibliotek og Borgerservice deltager i Naturens Uge

Naturens Uge på bibliotekerne i Næstved
Uge 36 er Naturens Uge og det markerer vi på Næstved Bibliotek og Borgerservice med et rigt program af udeoplevelser, smagt til med kulturelt krydderi - i form af musik og litteratur - som undersøger naturens væsen. I løbet af ugen forholder vi os til naturen også som et kulturelt rum, som den bliver det i dét øjeblik, vi som mennesker interagerer med den. Vi kommer til at være nysgerrige på, hvad naturen rører i os og hvordan vi omvendt påvirker den. Og med antagelsen om, at glade naturbenyttere er gode naturbeskyttere, glæder vi os en uge fyldt med muligheder for at komme tættere på uderummet omkring os. 

Natur og kultur som et fælles tredje
I løbet af ugen samles vi i og om naturen, som et fælles rum, og deler de indtryk den giver os. Vores oplevelse af naturen, som vi indtager gennem vores eget sanseapparat, udvides ved at dele den med andre, når vi bliver gjort opmærksomme på, for os endnu skjulte, detaljer og perspektiver. Disse opdagelser i naturen bidrager kunsten også til – og deltager du i Næstved biblioteks ”Skumrings- og stillevandring” ved Fruens Plantage, kommer du til at opleve dette på egen krop.

Indtryk der forandrer
At danse i sommerregn, gå barfodet i bækken eller at lægge kinden mod barken på et ældgammelt træ, kan være oplevelser så sanserige, at vi let kan genkalde os stemningen og de øvrige begivenheder i vores liv på dét tidspunkt, mange år senere - som vi også kender det fra musik og litteratur, der ofte er nostalgisk at genbesøge. Store indtryk der bliver hos os, som et holdepunkt i livet eller som et perspektiv der førte os til forandring.

I Næstved inviterer børnebiblioteket i samarbejde med Dybsø Naturskole daginstitutioner med til stranden, for at opleve livet på havbunden fra en naturfaglig, sanselig og skønlitterær vinkel (arrangementet er lukket for ekstern tilmelding). 
Børnebiblioteket inviterer derudover alle interesserede til aktiviteten ”Insekternes Liv”, hvor vi gennem højtlæsning og kreativ udfoldelse, med genbrug af gamle bøger, bliver klogere på krible-krabledyr, habitater og biodiversitet. 
Desuden kan I som børnefamilie deltage i ”Familiebål og naturhistorier” i lokalområderne i Korskilde, Glumsø og Fuglebjerg – ligesom I også har mulighed for at opleve et forfatterforedrag i børnehøjde ”Naturtur i byen” med Sophie Souid og Emilia Rubæk, på Næstved Bibliotek.

Vær opmærksom på at nogle arrangementer kræver tilmelding. Tryk på de forskellige links i brødteksten for at komme til arrangementssiden og tryk derefter på 'køb/bestilbillet'.