Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lille scene
For hvem?

Vi Nørder: Seriemorder – Mennesket bag monsteret

Er du også fascineret af det mørke i mennesket? Og sluger du måske endda alle true-crime podcasts og serier? Så får du nu muligheden for at opleve Florence McLean, der er Danmarks førende forsker i seriemordere og er uddannet Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker fra det prestigefyldte Forensic Criminology Institute i USA.

I forbindelse med sit speciale ”Seriemordere – forståelse og forebyggelse” (2004) lavede Florence McLean en spørgeskemaundersøgelse af 34 seriemordere i USA, Storbritannien og Australien. Det overordnede mål med dette speciale var at undersøge, om man ved hjælp af teorier, der ligger bagved gerningsmandsprofilering, kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere.

I foredraget vil hun fortælle om sin undersøgelse og publikum vil komme tæt på flere af de seriemordere hun undersøgte og få en smagsprøve på, hvad det gjorde ved hende at undersøge de værste mennesker på Jorden.
Florence vil også bl.a. fortælle om det spændende samarbejde hun havde med FBI og såkaldte Criminal Profilere fra de forskellige netværk hun var medlem af dengang og nu. Du får desuden et indblik i mennesket bag monsteret når det gælder seriemorderne, men også en perspektivering til andre serieforbrydelser som serievoldtægtsmænd.

Florence kommer bl.a. ind på:
Hvad er seriemordere? Definitioner og gennemgang af hvordan seriemordere adskiller sig fra andre multiple mordere.
En gennemgang af hvad Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis er, og en undersøgelse af hvordan dette bruges. Er det videnskab eller mystik?
Hvad for teorier der ligger bag ved Criminal Profiling og hvorfor det virker? Hvordan kan det være at man ud fra et gerningssted, kan sige så meget om gerningsmanden?Florence vil tage udgangspunkt i flere seriemordere som case og publikum får indblik i Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis på de forskellige cases. Hvordan tænker seriemorder, hvordan arbejdede de tidligere og hvordan arbejder de i dag.

Om Florence McLean:
Florence McLean (f. 1965) er Cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2004. Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og specialist i børneneuropsykologi og godkendt superviser. 

Hun er desuden uddannet Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker fra The Forensic Criminology Institute v/ Dr. Brent Turvey USA og har yderligere en diplomuddannelse fra Heritage University/ Behavior & Law i Washington i Criminal profiling. 

Hun har i 17 år arbejdet med børn, unge og voksne i Aarhus kommune, både i kommunen og i privat praksis. Siden september 2021 har hun arbejdet selvstændigt som psykolog, hun holder foredrag, skriver, laver TV, podcast, underviser og har terapi med børn og unge og supervision.

Florence McLean har beskæftiget sig med seriemordere siden 1997 som mundede ud i et speciale i 2004 (seriemordere – forståelse og forebyggelse) og en forskningsrapport (forebyggelse en case-beskrivelse af Arthur Shawcross) i 2012. Ud over det har hun igennem årene undersøgt langt over 100 seriemordere, hvor hun har gennemgået cases, læst retsudskrifter, set afhøringsoptagelser, set og læst interviews med dem og gennemgået domsudskrifter med mere, for at få en dybere forståelse af dem. 
Florence McLean har skrevet bogen: Seriemordere – Mennesket bag Monsteret som udkom i april 2021. 

Hun har medvirket i en række tv programmer, bl.a. er hun vært på “Er de for farlige til frihed” og hun er ekspert på bl.a. “Når mænd slår kvinder ihjel”, “Kvinder der slår ihjel”, “Kriminelt” og “Når forbrydelse ryster os”. 
Ud over det har hun været med i en række radioprogrammer, aviser og podcast; bl.a. Mørkeland og DR!’s “Djævlen i detaljen”, Brinkmanns Briks og Anders Lund Madsens; Fedeabes Aktuelle Forklaringer og meget mere.

Tema om monstre
I oktober, november og december måned har bibliotekerne i Næstved Kommune et særligt fokus på temaet Monstre. Dette arrangement indgår som en del af temaet.

Emne