Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
For hvem?

Forfatteren Jesper Stein fortæller om at blive ædru

Vi skal høre om hans nyeste roman ”Ædru” (2022), hvor han fortæller om at slippe alkoholen.

Mange kender nok Jesper Stein som forfatter til en række populære kriminalromaner med vicekriminalkommissær Axel Steen som hovedperson. Sidste år var han på Næstved Bibliotek, hvor han fortalte om sin selvbiografiske roman ”Rampen” (2020). En bog, hvor han hudløst ærligt har skrevet om sin families opløsning. Her løftede han sløret for, at han var i gang med endnu en bog, hvor han skriver om kampen for at komme ud af alkoholhelvedet. Og det er denne bog, ”Ædru” (2022), som han vil fortælle om, når han kommer til Glumsø Bibliotek. 

Om at være nødt til at holde op med at drikke
Jesper Steins nyeste bog er en roman, hvor han fortæller om sit livs sværeste ”u-turn”. ”Ædru” er en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i mødet med andre misbrugere – blandt andre en ung billedkunstner, som fortælleren bliver ven med. 
Hovedpersonen er en 54-årig forfatter med kone og fire børn, stor succes og megen hæder. Nu må han tage ansvar for sine svigt. Og i den proces er han ved at gå i opløsning.

Opgør med mandlige drukfortællinger og litterære forbilleder
”Ædru” beskriver fortællerens opgør med den litteratur, som han hele sit liv har elsket og spejlet sig i - de store mandlige drukfortællinger med al deres forfaldsæstetik, som fylder så meget i verdenslitteraturen. Vi følger hans jagt på nye litterære forbilleder, hans vej ud af mørket hen imod et muligt nyt liv. ”Ædru” udkom i marts 2022.

-----

Om Jesper Stein

Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han har skrevet 6 kriminalromaner med Axel Steen som hovedperson. For den 4. bog i serien: ”Aisha” modtog han i 2015 boghandlernes Gyldne Laurbær og for den 6. bog i serien ”Solo” blev han tildelt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi. ”Rampen” blev i april 2021 hædret med Læsernes Bogpris 2021. Prisen uddeles af Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker efter afstemning blandt læserne.

I efteråret fokuserer Næstved Bibliotek og Borgerservice på temaet ”monstre” – såvel fysiske som psykiske. Foredraget med Jesper Stein er en del af dette, hvor alkoholen i overført betydning er dét monster aftenen vil handle om.
 

Emne