Inspiration til mad over bål - kogebøger du kan bruge til bålmad

Inspiration til mad over bål

20.07.22
Hvad er bedre end mad der er lavet over bål?

Den danske sommer er endelig over os. Og en fantastisk populær aktivitet som altid spreder masser af hygge, er mad over bål. Hvis du skal bruge lidt inspiration til lækker mad du selv kan lave over bål, så læs endelig videre, for her følger en række af fantastiske kogebøger der netop handler om bålmad. 

Og hvis du selv skulle have lyst til at være med til en hyggelig aften med bålmad og historier, så kan du med fordel deltage i en sanselig aften med bål, mad og fortællinger i Fuglebjerg. Den kan du læse mere om her: https://www.naesbib.dk/arrangementer/oplaesning/vild-mad-og-vild-littera...

Og her følger 5 fantastiske kogebøger, der kan gøre din bålaftener endnu bedre.

 

GennemseGennemse
  • Bog

Bål - mad og samvær : inspiration til udeliv

Af Lene Fruelund, Mogens Lyngsdal (2012)
Viser hvordan man laver et godt bål og hvilke retter man kan tilberede over ilden og gløderne. Indeholder bl.a. afsni...
Læs mere

Bål - mad og samvær er ikke kun fyldt med opskrifter på bålmad, men er også krydret med beretninger fra besøg på Vikinge- og Middelaldermarkeder. Bogen giver dig inspiration til at rykke udenfor med venner og familie og lade hverdagens stress og jag forsvinde i røgen fra bålet.

Så bliver det vist ikke bedre.

GennemseGennemse
  • Bog

Bålkogebogen : smagfulde naturoplevelser for hele familien

Af Jon Lindberg (2021)
Inspirationsbog til at lave mad over bål. Med tips om bl.a. båltyper, grej, sankning af planter og opskrifter af vari...
Læs mere

I Bålkogebogen – smagfulde naturoplevelser for hele familien giver Jon Lindberg sammen med outdoor-kokken Kresten Kronborg 45 opskrifter, der er særligt velegnede til bålet. Og når man nu er ude i naturen, er det oplagt med en sanketur, så retten kan få et ekstra pift med urter, svampe, bær og hvad skoven ellers kan byde på. Derfor er der sanketips til alle retter – men alt kan også laves blot med en enkelt tur i supermarkedet.
 

Uanset om man er rutineret vandrer eller er en uprøvet børnefamilie med første forsøg på en dag i naturen, så kan man finde opskrifter til madlavning over bål. Uanset hvor turen går hen, og hvem der er med, er turens største hit samværet om bålet og maden i bålgryden over flammerne.

GennemseGennemse
  • Bog

Over åben ild : grill- og bålmad året rundt

Af Gitte Heidi Rasmussen, Inge Skovdal (2011)
Kogebog med opskrifter på retter, der egner sig til at blive tilberedt på bål eller grill. Lige fra stegt kød og grøn...
Læs mere

Over Åben ild er fyldt med opskrifter på retter, der egner sig til at blive tilberedt på bål. Lige fra stegt kød og grønsager til sandwich, supper, brød, snacks og søde sager. Nogle af retterne egner sig endda til at blive tilberedt udendørs i vinterhalvåret til de rigtigt eventyrlystne.

Og hvis man vil starte med at prøve med grillen, kan man også finde inspiration her. 

Finn Tram: Bålmad for børn GennemseGennemse
  • Bog

Bålmad for børn

Af Finn Tram (2021)
Når der skal laves mad over bål, er det en aktivitet for hele familien. Tænd op og gør dig klar til hyggelige timer i...
Læs mere

Bålmad for børn giver masser af tips, gode råd og ikke mindst opskrifter på nemme retter tilberedt over bål.

Bøgerne er blevet til i et samarbejde mellem kok og TV-vært Nicolai Tram, hans kone fotograf Eva H. Tram, som har taget bogens smukke billeder og deres to drenge Finn og Bjørn. 

Sammen giver de deres personlige tips til, hvordan de med succes har gjort bålet til en vigtig del af hverdagen og bruger det som omdrejningspunkt for uforglemmelige oplevelser udendørs med familie og venner – og bare de fire sammen.

Bogen er fyldt med flotte billeder, der i tillæg til de mange gode opskrifter, giver masser af inspiration til kunsten at lave grøn mad over bål.

GennemseGennemse
  • Bog

Ildsjæle inviterer - til mad på bål

Af Anette Warming (2012)
Opskrifter på madretter for 5 personer, der alle laves over bål
Læs mere

Mad på bål er skrevet af ildsjæle til ildsjæle og andre, som gerne vil lave mad på bål. Bogen er blevet til i et tæt samarbejde mellem forfattere, fotografer og praktikere, og indeholder en række spændende opskrifter, der fungerer godt på bål.

Så kast jer ud i det og prøv de mange spændende opskrifter - og så er du måske selv en rigtig ildsjæl inden længe.