Kortlæser til adgang til det selvbetjente bibliotek
Kortlæser til adgang til det selvbetjente bibliotek

Selvbetjent åbningstid hver dag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.11.19
Bibliotekerne i Næstved Kommune har selvbetjent åbningstid om morgenen og aftenen hver dag. Og nogle dage hele dagen.

Det selvbetjente bibliotek er en selvbetjeningsløsning uden personale, hvor du selv lukker dig ind i biblioteket med dit sundhedskort og din fire-cifrede pinkode. Åbningstiden starter hver dag kl. 8. Og så er der betjent åbningstid midt på dagen på hverdage og lørdag på Næstved Bibliotek, hvorefter dagen også sluttes af med selvbetjent åbningstid til kl. 22 mandag-torsdag og kl. 17 fredag-søndag. Se åbningstider

Hvad er et selvbetjent bibliotek?

I det selvbetjente bibliotek er der ikke personale til stede. Du lukker dig selv ind, og som låner skal du klare dig selv. Det selvbetjente bibliotek bygger på et tillidsforhold mellem dig og biblioteket. Det er vigtigt, at du færdes i ro og orden og passer godt på biblioteket.

Hvem kan bruge det selvbetjente bibliotek?

For at benytte det selvbetjente bibliotek skal du være indmeldt som bruger på biblioteket. Indmeldelse sker ved personlig henvendelse i den betjente åbningstid. Hvis du er over 18 år og har NemID, kan du også gøre det online. For at oprette dig selv om låner skal du klikke på "Log ind" oppe til højre her på hjemmesiden og trykke på boksen: "Opret dig som bruger". 

Hvis du tager andre personer med, når du lukker dig ind i det selvbetjente bibliotek, er det dit ansvar. Luk derfor kun personer, som du kender godt, med ind.

Hvordan kommer jeg ind?

For at få adgang til det selvbetjente bibliotek skal du anvende kortlæseren ved indgangen til biblioteket. På Næstved Bibliotek er der adgang gennem døren under Kulturbroen. Du lukker dig ind med sundhedskort eller lånerkort og din biblioteks-pinkode. Dit navn og CPR-nummer bliver registreret, når du lukker dig ind.

Hvordan kommer jeg ud?

Når biblioteket lukker, sættes alarmen automatisk til. Du bliver mindet om tiden over højtalersystemet. Du skal gå ud af døren, som åbner af sig selv. Lyset slukker automatisk.

Læs mere om det selvbetjente bibliotek