Det selvbetjente bibliotek åbnes med sundhedskort og pinkode
Det selvbetjente bibliotek åbnes med sundhedskort og pinkode

Det selvbetjente bibliotek er igen åbent

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.06.20
Der har været stor efterspørgsel på selvbetjent åbningstid, der har været lukket pga. corona, og den er nu åben igen.

Bibliotekerne har været åbne i et stykke tid med fokus på god hygiejne med afspritning og afstand mellem medarbejdere og borgere. Men der har kun været åben i den betjente tid med medarbejdere til stede.

Den betjente åbningstid åbner klokken 10 og lukker senest klokken 17 på bibliotekerne i Næstved Kommune og kun på hverdage, og mange borgere har givet udtryk for at de gerne vil kunne komme på bibliotekerne udenfor den betjente åbningstid. 

Det har heldigvis været en meget vellykket delvis åbning af bibliotekerne, hvor borgere og medarbejdere har været gode til af overholde hygiejne-forholdsreglerne, så det er nu blevet muligt ansvarligt at tage næste skridt i genåbningen. Derfor åbnede det selvbetjente bibliotek igen d. 22. juni på lokalbibliotekerne og d. 29. juni på Næstved Bibliotek. 

Den selvbetjente åbningstid løber fra klokken 8 om morgenen til klokken 20 om aftenen mandag til torsdag, og fra klokken 8 om morgenen til klokken 17 fredag til søndag.

For at overholde Regeringens retningslinjer vil det stadig ikke være muligt at anvende bibliotekernes computere, heller ikke i den selvbetjente åbningstid. Det er dog muligt at tage sin egen bærbare tablet/smartphone eller computer med og anvende den - også til at printe på bibliotekernes printere. Og det er også muligt at sidde og læse aviser og tidsskrifter, og der må også igen leges med bibliotekernes legetøj. 

Se hvilke retningslinjer, der gælder for det genåbnede bibliotek i vores FAQ