Den gode, den slemme og familiefilmen

01.04.21
For mange er påsken en chance for et pusterum i en ellers hektisk hverdag, hvor der kan slappes lidt af og tages et par velfortjente fridage. Påsken er dermed også en god chance for at få set et par gode film, og vi giver her en lille anbefaling på tre fantastiske og meget forskellige film til din påske. De kan alle ses kvit og frit på Filmstriben, så længe du bor i Næstved Kommune og har en lånerkonto.

Den gode: The Farewell

I ”The Farewell” møder vi Billi fra New York (spillet af Awkwafina fra ”Crazy Rich Asians”). Hun rejser hjem til familien i Changchun, Kina da hendes bedstemor Nai Nai kun har få uger tilbage at leve i, og familien skal samles for at sige farvel til hende. Familien har imidlertid besluttet ikke at fortælle Nai Nai sandheden om hendes tilstand. 

”The Farewell” er en gribende film om betydningen af familie og det at få sagt farvel, og filmen formår at gå en fantastisk balancegang mellem komedie og drama.
 

Den slemme: The Hateful Eight

Med sine imponerende to timer og enogfyrre minutters spilletid er ”The Hateful Eight” måske ikke lige en film til en normal hverdagsaften. Men hvis påsken giver mulighed for ekstra fordybelse, er man i rigtig godt selskab i denne episke hyldest til western-genren fra en af hvor tids bedste instruktører, Quentin Tarantino.

Filmen foregår under en iskold Wyoming vinter, på et tidspunkt efter den amerikanske borgerkrig. En gruppe fremmede samles i et hus, hvor de alle er tvunget til at søge ly for en snestorm. Blandt dem er en dusørjæger med hans fange, som han vil aflevere til lovens lange arm. Men der er også dem der har helt andre planer.
 

Familiefilmen: Mary og troldkvindens blomst

Meari to Majo no Hana, hvilket er filmens originale japanske titel, er instrueret af Hiromasa Yonebayashi. Selvom det navn måske ikke klinger så velkendt her i Danmark, er der sikkert flere der har hørt om Studio Ghibli, der på mange punkter kan ses som den japanske pendant til Disney. Her har Yonebayashi været med til at instruere flere film og den indflydelse kan man sagtens mærke, i Mary og troldkvindens blomst.

Filmen handler om Mary, der finder en blomst i hendes baghave, hvilket giver hende magiske kræfter. Hun bliver transporteret til et slot i himlen, der er en skole for hekse, hvor hun møder en lang række fantastiske karakterer. Filmen kan ses af børn og barnlige sjæle i alle aldre.
 

Alle tre film er tilgængelige på filmstriben netop nu, så giv din påske et ekstra skud hygge i godt selskab.

God fornøjelse!