De 9 nominerede citater, som du kan stemme på
De 9 nominerede citater, som du kan stemme på
Klassikerkampen: en del af DR-temasamarbejdet: Med andres ord
Klassikerkampen: en del af DR-temasamarbejdet: Med andres ord

Hvad er danskernes litterære yndlingscitat?

04.09.19
Du kan nu stemme på dit yndlings citat blandt 9 nominerede. Danmarks Biblioteker er gået sammen med DR om at finde danskernes litterære yndlingscitat.

I hele august kunne alle nominere deres yndlingscitat, nu er alle de gode forslag blevet gennemgået.
9 citater er blevet udvalgt til den endelige afstemning af en lille kyndig nomineringsgruppe bestående af forfatter Hella Joof, DR-vært Lotte Friis og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Fra den 4. til den 11. september kan du stemme på din favorit blandt de 9 udvalgte citater.

Se citaterne og afgiv din stemme på www.yndlingscitat.dk og vær med til at afgøre hvad danskernes yndlingscitat er.

Vi afslører vindercitatet fredag den 13. september i forbindelse med Danmarks Biblioteksuge 37, som sætter fokus på læsning.

På DR kan man lige nu se programrækken med Mick Øgendahl og de store forfattere. Her tager stand-up komikeren os med tilbage i tiden for at møde store danske forfattere og sætte skub i læselysten.

Klassikerkampen 

På Næstved Bibliotek afholder vi i den anledning - også fredag den 13. september kl. 15 Klassikerkampen, der er et specielt oplæsningsarrangement, hvor tekster af de seks store forfattere, som Mick Øgendahl møder, tages under kærlig behandling og formidles under forskellige temaer af bibliotekets kulturformidlere. 

Du vil fx kunne opleve Henrik Pontoppidan dyste med Michael Strunge om samfundsrevseri, konformitet og drømme, som er temaer begge forfattere har behandlet fremragende. Du kan så være med til afgøre hvem af dem, der har beskrevet det bedst, når teksterne læses op af bibliotekets egne kulturformidlere. 

Oplæsningskampen styres af en kampleder, der introducerer og fortæller hvoran man kan stemme, og som sørger for at det hele går retfærdigt og underholdende til. Læs mere om Klassikerkampen


#læsløs

Skrevet med udgangspunkt i tekst af Heidi Buur, Rebild Kommunes Biblioteker.