Bøger skrevet af forfatterne, der er med i Klassikerkampen
Bøger skrevet af forfatterne, der er med i Klassikerkampen
Klassikerkampen: en del af DR-temasamarbejdet: Med andres ord
Klassikerkampen: en del af DR-temasamarbejdet: Med andres ord

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Klassikerkampen - en oplæsningsduel på ord

I forbindelse med en ny omgang af DR's serie: "Øgendahl og de store forfattere" afholdes en oplæsningsdyst, hvor teksterne, der læses, er skrevet forfatterne fra serien.

Næstved Bibliotek byder velkommen til et specielt oplæsningsarrangement, hvor tekster af de seks store forfattere, som Mick Øgendahl møder, tages under kærlig behandling og formidles under forskellige temaer.

Du vil fx kunne opleve Henrik Pontoppidan dyste med Michael Strunge om samfundsrevseri, konformitet og drømme, som er temaer begge forfattere har behandlet fremragende. Du kan så være med til afgøre hvem af dem, der har beskrevet det bedst, når teksterne læses op af bibliotekets egne kulturformidlere. 

Oplæsningskampen styres af en kampleder, der introducerer og fortæller hvoran man kan stemme, og som sørger for at det hele går retfærdigt og underholdende til. 

De øvrige forfattere, der duellerer er Halfdan Rasmussen mod Jeppe Aakjær og Karin Michaëlis mod Christina Leonora Ulfeldt.

Fortvivl ikke, hvis du synes nogle af forfatternavnene lyder ubekendte for dig: I "Øgendahl og de store forfattere" har de alle hver deres program. Mick Øgendahl taler med dem og suppleres af eksperter, som har viden om deres liv og forfatterskab, så du vil få viden om deres betydning for litteraturen og de store oplevelser, der ligger og venter i de store forfatterskaber. 

Programmerne "Øgendahl og de store forfattere" vises:
Leonora Christina Ulfeldt (Uge 35)
Henrik Pontoppidan (Uge 36)
Michael Strunge (Uge 37)
Karin Michaëlis (Uge 38)
Jeppe Aakjær (Uge 39)
Halfdan Rasmussen (Uge 40)

Arrangementet er en del af bibliotekernes tema i efteråret: "Danskernes yndlingscitater/Med andres ord", hvor litterærer citater af store forfattere udstilles på Næstved Bibliotek - og du selv kan bidrage med dit eget litterære yndlingscitat og sende det ind til ww.yndlingscitat.dk eller aflevere postkort med det på Næstved Bibliotek. Læs mere om Danskernes yndlingscitat

Klassikerkampen er gratis og kræver ingen tilmelding.