Sommerlæsning på stranden. Foto: Dan Dumitriu for Unsplash.
Sommerlæsning på stranden. Foto: Dan Dumitriu for Unsplash.

Bøger du kan læse i vandkanten

18.06.21
Sommeren er over os, og vi er helt sikkert en del, som derfor vil pakke strandtasken med solcreme, håndklæder, en kølig forfriskning og måske også en god bog. Det med den gode bog kan vi hjælpe dig med!

Hvad end din ferie bliver hjemme i Danmark eller et sted i udlandet, er der helt sikkert mange af os, der skal ned og slappe lidt af ved stranden eller poolen. Og hvad er bedre, end at tage en god bog med til vandkanten, der kan nydes, mens man tager sig en velfortjent slapper? Det var naturligvis et retorisk spørgsmål, så her følger en række anbefalinger af en håndfuld perfekte bøger til din daseferie ved vandkanten.

Tag med nogle af de bedste danske krimiforfattere på sommerferie. Det er en rejse ud i det danske sommerland, hvor der er garanteret sol, sommer og ... MORD.

MORD PÅ DIN FERIE er tredje bog i en serie, hvor krimiforfattere skriver med afsæt i et på forhånd planlagt benspænd. Denne her gang at novellen skulle foregå på et feriested i Danmark.

Du behøver ikke at have læst andre af novellesamlingerne for at nyde denne bog.

Det er den perfekte novellesamling, der kan læses en efter en, mens man tager en velfortjent slapper i solen, mens det stadig løber lidt koldt ned ad ryggen.

Der er mange eksotiske steder at tage på ferie her på jorden.

Men hvis du har lyst til at komme på en endnu vildere rejse, end hvad vores verden har et tilbyde, er Kongedræberkrøniken af Patrick Rothfuss et fantastisk bud.

Rothfuss er en af de mest anerkendte fantasy-forfattere og der er ikke mange der kan hamle op med ham, når det kommer til at skabe nye verdener, der føles lige så virkelige som vores egen.

I bogen "Vindens navn" får vi fortalt historien om Kvothe og hvordan han går fra at være et ekstraordinært begavet gøglerbarn til den legendarisk troldmand, kendt som Kvothe den blodløse.

Fra det fuldstændigt fantastiske til det lidt mere jordnære. Her kan du komme med Lucinda Riley til romantiske Italien.

 Lucinda Riley er nok er mest kendt for De syv søstre-serien, men hun hare også skrevet flere andre bøger.

”Pigen fra Napoli” handler om Rosanna der møder operasangeren Roberto Mancini.

De forelsker sig og rejser Italien tyndt, mens de optræder som opera-sangere.

"Pigen fra Napoli" er en roman om kærlighed, besættelse og svigt, men også en livsbekræftende historie sat i det evigt smukke Italien.

Hvis du ikke er så meget til sol, sommer og landlig italiansk idyl, kan du i stedet kaste dig over detektiv-bogen om Cormoran Strike, der forsøger at opklare mordet på en berømt supermodel.

De foregår i det altid hektiske London, og  det driver af atmosfære som kun J.K Rowling kan skrive det.

Selvom forfatteren står som Robert Gailbraith, er dette et pennenavn JK Rowling brugte, da hun skrev den første bog i serien, så bogen ville blive dømt på sine egne meritter og ikke Rowlings tidligere værker.

Bøgerne er rettet mod det voksne publikum og er efter denne artikelforfatters mening, noget af det bedste inden for krimi-genren.

Herunder kan vi samlet en hel stribe af andre gode bøger til vandkantslæsningen.

God læselyst og god sommer!

Emne
Materialer
Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980): Havbrevene : prosa GennemseGennemse
  • Bog

Havbrevene : prosa

Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980) (2018)
Brevroman med breve udvekslet mellem to søsterhave: det store og erfarne Atlanterhavet og det meget mindre og yngre M...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Havbogen

Af Morten A. Strøksnes (2017)
Forfatteren og hans kunstnerven vil fange en grønlandshaj ved Lofoten. Med essayistiske afsnit om havet, dets opståen...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Dronningeporten : digte

Af Pia Tafdrup (1998)
Digte, samlet i ni grupper med syv i hver. Hver gruppe bærer en overskrift der henviser til vandet og dets egenskaber...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

En meget fjern kyst

Af Jenny Colgan (f. 1972) (2017)
Den unge syriske læge, Saif, flytter til den lille skotske ø, Mure, for at varetage øens lægepraksis. Saif bliver god...
Læs mere
Kristian Bang Foss: Frank vender hjem : roman GennemseGennemse
  • Bog

Frank vender hjem : roman

Af Kristian Bang Foss (2019)
Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

En verdensomsejling under havet

(2020)
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den gamle mand og havet (Ved Mich Vraa, Hemingway Library-udgave)

Af Ernest Hemingway (2020)
Historien om den gamle fisker og hans kamp med en kæmpe fisk er en klassiker, der appellerer til både yngre og modne ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Den lille cafe ved den endeløse strand

Af Jenny Colgan (f. 1972) (2020)
På den skotske ø, Mure, knokler Flora MacKenzie for at få både caféen og kærligheden til at fungere. Men øens læge, d...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Tisvilde Strand

Af Alberte Winding (2008)
Nyseparerede Rita forsøger at få hold på tilværelsen med eksmanden John, delebørnene Eigil og Lilje, elskeren Mogens ...
Læs mere