Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lille scene
For hvem?

Læsekreds om Ursula K. Le Guins Mørkets venstre hånd

En enkeltstående læsekreds om Le Guins sci-fi klassiker

Forfatteren Ursula K. Le Guin er mere populær end nogensinde, selvom hun døde for små 5 år siden. Et af hendes mest roste værker Left hand of darkness udkom på dansk i en ny oversættelse den 3. marts i år, og hvilken bedre anledning til at dykke ned i dette sci-fi mesterværk?

Mørkets venstre hånd udkom oprindeligt i 1969, men alligevel er den nærmest mere relevant end nogensinde. I en alternativ fremtid sendes Genly Ai ud som ambassadør for at indlemme planeten Vinter i den intergalaktiske civilisation Ekumen. Genly møder en verden der er meget anderledes end den han kender, og han bliver hurtigt viklet ind i et kompliceret politisk spil. For at komme levende igennem det er han nødt til at lære at bygge bro til det fremmede verdenssyn han møder.

Mørkets venstre hånd er en fantasifuld sci-fi roman, der behandler temaer som køn, seksualitet, magt og kulturmøder på en måde så man som læser er tvunget til at genoverveje sine egne forestillinger om verden og hvordan man møder folk af andre overbevisninger.

Efter tilmelding vil man kunne hente et eksemplar af bogen på Næstved Bibliotek, og så mødes vi den 9. maj til en spændende snak om bogen faciliteret af kulturformidlerne Sigurd Dam og Emma Svankjær Morel.

Om Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin har fået en renæssance i de seneste år både i højlitterære og sci-fi/fantasy litterære kredse. Hun bliver anerkendt som en fejlagtigt overset kvinde i det 20. århundredes store boom af både sci-fi- og fantasylitteratur.