Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

Inspirerende bog om at bruge sine skræller, så de ikke ender som skrald. For alle der gerne vil udnytte råvarerne mere og dermed undgå madspild

Beskrivelse

Bogen indeholder indledende afsnit (17 sider) om madspild samt en introduktion til opskrifterne. Resten af bogens 192 sider indeholder forslag til opskrifter på, hvordan man kan udnytte grøntsager, frugt, krydderurter og brød. Der er bl.a. forslag til blomkål, græskar, kartofler og løg. Det kan bruges til suppe, fritter, pandekager, te og meget mere. Af frugter er der appelsin, citron, pære, vandmelon og æble. Heraf kan laves marmelade, eddike, chutney, shots og sauce. Af krydderurterne dild, persille og timian kan man bl.a. lave salat, pesto, olie og te. Det sidste kapitel handler om at bruge alt sit brød - delt op i hvedebrød og rugbrød - til bruschetta, pizza, croutoner, rasp og trøfler samt kiks, chips og øllebrød. Bagest er der lidt om forfatteren, der er kok og har arbejdet flere forskellige steder. I dag er han driftschef i Maaltidet, og han holder oplæg omkring økologi og madspild

Vurdering

Det er en genial bog til udnyttelse af hele råvaren, og den følger tidens trend om at mindske madspildet. De fleste idéer til udnyttelse af hele grøntsagen m.v. er godt tænkt, så det er bare at kaste sig ud i det

Andre bøger om samme emne

Det er den første bog om at udnytte skræller i sin madlavning. Andre bøger om madspild koncentrerer sig om at udnytte rester - fx Mad med omtanke