Lektørudtalelse

Forfatter: Henriette Olesen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Sjov billedbog i bedste Fupz Aakeson-stil der fortæller en historie om mad ud fra hvert bogstav i alfabetet. Bogen henvender sig til de 3-6-årige

Beskrivelse

En tællebog om hr. Struganoff blev første gang udgivet i 1985. Her kommer en ny bog om hr. Struganoff, der tager udgangspunkt i alfabetet. Hr. Struganoff åbner en restaurant, og han kan lave alverdens retter. Ud fra hvert bogstav i alfabetet laver han en ret, den første ret er andemad, serveret for to ænder nede fra søen, og næste ret er bankekød til en bokser. Sådan fortsætter det til sidste ret er stegt ål, serveret for ham selv. På hver side ses henholdsvis et stort og et lille bogstav. Bogen er i et højt smalt format. Illustrationerne er lavet af Siri Melchior, som også har illustreret Fupz Aakesons serie om Lili. Historien er enkel i sin opbygning, og den underbygges fint af de søde enkle illustrationer

Sammenligning

Der findes mange alfabet-bøger, men disse har Fupz Aakesons unikke fortællestil og tempo. I mange andre bøger virker det som om, teksten er skrevet specifikt ud fra hvert bogstav i alfabetet, så alfabetet er det primære. Her virker det som om, alfabetet kommer sekundært, og "bare" er flettet ind i historien. Det giver selve fortællingen en god helhed

Samlet konklusion

En skøn alfabet bog i rigtig Aakeson-stil med varme og humor godt suppleret af skønne illustrationer