Udstilling om FN's verdensmål

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.09.21
I september er der udstilling om FN's verdensmål i X-rummet på Næstved Bibliotek

I perioden fra 6.-30. september udstiller Globale Seniorer fotoudstillingen: ” FN’s 17 verdensmål – kender du dem?” i X-rummet på Næstved Bibliotek.
Udstillingen giver mulighed for at stifte bekendtskab med verdensmålene og vigtige spørgsmål i den forbindelse, som har betydning for din og min - og især vores børns hverdag i morgen.

For få år siden troede vi, at det var omkring år 2100, at vi alle ville mærke konsekvenser af f.eks. klimaforandringer. Nu ved vi, at det er nu og indenfor 10 år, at vi kommer til at mærke betydelige ændringer. Dette gør verdensmålene, herunder klimamålet, vigtigere end nogensinde.

Verdensmålene udstikker en fælles indsats for jordens befolkninger, som er nødvendig for at sikre klodens fælles miljø og klima, bekæmpe fattigdom og social nød og reducere ulighed og undgå væbnede konflikter!

FN’s verdensmål er resultatet af den mest omfattende proces i FN’s historie. Mere end 8 millioner mennesker fra hele kloden har deltaget direkte i formuleringen af målene. Fra Danmark har ca. 5000 personer været involveret.

Udstillingen består at 25 foto og informationsplancher, hvor målene, deres fremdrift og relevans i dansk og global sammenhæng fremlægges.

Sammen med udstillingen afholdes et oplæg fra globale seniorer.
28. september vil Leif Sønderberg fortælle hvordan du kan leve dit liv godt og bæredygtigt. Se mere her.