Mød OMBOLD - et foredrag om et fodboldfællesskab

22.08.18
Næstved kommune lægger gader til DM i hjemløsefodbold den 14.-15. september. Næstved Bibliotek varmer op til DM med et foredrag den 6. september kl. 19.00-20.30. Her kan du møde både spillere og manden bag fænomenet OMBOLD.

Næstved har bidraget med flere spillere på Hjemløselandsholdet, og du kan møde nogle af dem på Næstved Bibliotek den 6. september. Her vil OMBOLDS stifter, Thomas Hye-Knudsen, fortælle om arbejdet for at få flere udsatte mennesker engageret i holdsport.
 
Fra udsatte til udvalgte
Siden 2003 har et anderledes fodbold-koncept bredt sig over hele landet. Det har tiltrukket 10.000 socialt udsatte og hjemløse, som har fået en ny chance for at komme med i et fællesskab, hvor man kan være sig selv og bidrage med det, man formår - både på og udenfor banen.
 
For deltagerne er fællesskabet det væsentligste. Det handler om rummelighed og respekt for hinanden - og for OMBOLD-spillets regler. Man kan deltage "som man er, nu og her". Om man har fodboldtalent eller ej. Om man er aktiv eller tidligere misbruger, netop udskrevet fra psykiatrisk afdeling eller løsladt fra fængsel.
 
Alle OMBOLD-spillere kan finde ligesindede på kryds og tværs af livssituation - og de kan også blive hinandens rollemodeller. Mange fortsætter nemlig i OMBOLD, selv om de er kommet videre i livet. På den måde kan fodboldfællesskabet blive en del af vejen tilbage til et bedre liv.
 
OMBOLD står stærkt i Næstved
OMBOLD har frem til 2016 rundet godt 100 stævner og mesterskaber og har deltaget med Hjemløselandshold ved Homeless World Cup 11 gange siden 2003. Næstved er aktive i OMBOLD, hvor der er ugentlig OMBOLD-træning og planer om en AsfaltLiga i samarbejde med Center for Socialt Udsatte i Næstved.
 
Som optakt til DM er der også en portræt-udstilling på bibliotekerne i Næstved Kommune. Her får du sat krop og ansigt på et udpluk af de forskellige mennesker, som har fundet sammen i OMBOLDS fodboldfællesskab. Udstillingen kan ses på Næstved Bibliotek i perioden 24. august til 12. september og på Fuglebjerg, Fensmark, Glumsø og Korskilde Bibliotek i perioden 29. august til 12. september.
 
Foredraget finder sted på Lille Scene på Næstved Bibliotek torsdag den 6. september kl. 19.00-20.30. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke melde dig til.
 
Læs mere på ombold.dk