Foto af udstilling på Fensmark Bibliotek
Foto af udstilling på Fensmark Bibliotek

Lokal kunstgruppe står for udstillinger på biblioteket

17.06.16
Der hænger smukke malerier i mødelokalet på Fensmark Bibliotek. Med en nyligt indgået udstillingsaftale mellem biblioteket og Kunstgruppen Næstved er der kunstoplevelser for alle, der skal en tur på biblioteket.

Næstved Bibliotek og Borgerservice vil gerne sikre, at bibliotekerne i kommunen har en lokal forankring og at borgerne lokalt tænker i de muligheder, som bibliotekerne i nærområdet kan tilbyde. En nyligt indgået aftale mellem biblioteket og Kunstgruppen Næstved styrker netop dette og sikrer samtidigt, at der gennem det næste års tid er kunstudstilling for alle i bibliotekets mødelokale. Og det hele udsprang af billedkunstner Inge Kures tanker på en af de daglige gåture, hvor hun kommer forbi Fensmark Bibliotek.

Gevinst for alle

– Inge kom hjem og foreslog, at det kunne være sjovt, hvis vi kunne udstille på biblioteket, evt. sammen med andre kunstnere, fortæller billedkunstner Torkil Kure, som endte med at henvende sig til biblioteket. Og det kom der en udstillingsaftale ud af – en gevinst for både kunstnere, lokalbefolkningen og biblioteket, som nu overvejer at bruge konceptet på andre lokalbiblioteker.

En pensionisttilværelse fyldt med kunst

For både Torkil og Inge Kure startede maleriet i 2002, hvor Inge var på et kursus i intuitiv maling. Torkil hørte om kurset og så de dejlige malerier. Og det smittede og gav ham lyst til at male. Begge er pensionister, men hobbyen med at male fylder godt i tilværelsen. Tilsammen har Inge og Torkil Kure, som begge er midt i 70’erne, omkring 100 malerier i rækkehuset i Fensmark. Her har de et atelier, hvor de begge maler. Der males primært på akryl, men Torkil arbejder også med oliemaling. Motiverne er oftest landskaber. Torkil Kure, som er igangsætteren bag projektet, har tidligere været formand for KuBA i Næstved – i dag er begge medlemmer af kunstnergruppen.

Et rum fyldt med muligheder

Torkil Kure glæder sig over at have et rum på biblioteket. Rummet, som også er bibliotekets møderum, har nu løbende skiftende kunst på væggene. – Vi er så glade for at arbejde med rummet – at kunne udstille i det, invitere folk indenfor og se vores udstillinger. Det giver mange muligheder. Torkil Kure drømmer om at lave en sommerudstilling udenfor biblioteket eller en maleworkshop for børnene, evt. i efteråret. Han har gennem flere år sørget for kunst på væggene hos NK Forsyning og NK Spildevand.

Også åbent for nye udstillere

Selvom det er en fast gruppe, der udstiller, er der også åbent for nye udstillere – gerne fra hele Næstved-området. Har du lyst til at udstille på Fensmark Bibliotek, kan du kontakte Torkil Kure på: telefon: 5354 1940 eller mail: kure-art@hotmail.com

I juli og august måned udstiller de lokale kunstnere Hanne Lebæk Jacobsen og Aksel Kubert nogle af deres værker. Torkil Kure, der har udstillet i maj og juni viser nye værker de kommende måneder. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.