Iransk kunst på biblioteket

26.06.19
Fra mandag den 1. juli til onsdag den 31. juli udstiller den iranske kunstner Majid Hoseini sine surrealistiske og ekspressionistiske billeder i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Majid Hoseini er opvokset i Teheran i Iran, og har boet i Danmark siden 2011. Hans interesse for visuel kunst begyndte i barndommen. Og hans billeder gengiver bl.a. indtryk fra hans oplevelser af krigen i hjemlandet. 

- Jeg er født i et land med mange bekymringer og sociale modsætninger. Igennem maleriet udtrykker jeg mine følelser omkring alt det, som jeg har oplevet. Mit ønske er, at min kunst fortæller, at selv om mennesker ikke ligner hinanden, kan der i relationer på tværs af geografiske og kulturelle grænser skabes en smuk overensstemmelse og samhørighed i den her verden, fortæller Majid Hoseini. 

Kuglepen, Avis, Lærred
På denne udstilling er der, ud over de surrealistiske billeder, også billeder i en ny genre, som han kalder "Kuglepen, Avis, Lærred". Her maler han på avisartikler og skaber nye budskaber og kommentarer til verden. 
 
Majid Hoseini, som har udstillet mange forskellige steder, er medlem af Næstved kunstforening og kunstforeningen KuBa i Næstved. Hans første udstilling var i Japan.   

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.