Fantasien viser vejen

21.02.18
Fra torsdag den 1. marts til mandag den 2. april udstiller Christine Munch Petersen sine billeder på Fensmark Bibliotek.

Christine Munch Petersen har altid valgt det kreative til, og som lærer valgte hun bl.a. at undervise i billedkunst. - Det var en fornøjelse at videregive glæden ved at skabe. Og i min undervisning tegnede og fortalte jeg. Der blev opført teaterstykker, og der blev lavet kulisser, fortæller kunstneren.   

Hun tog for alvor fat på maleriet efter et længerevarende forløb med stress, hvor hun kunne mærke, at det gjorde hende gladere og gav ro i en kaotisk hverdag. I starten var hun meget søgende, men der er sket en stor udvikling. Der kommer hele tiden nye idéer til motiver og metoder. Og hun kan lide at udfordre sig selv, både i sværhedsgrad og i farvevalg.  

Blomsterpiger og dyreportrætter
Det er blevet til mange naturalistiske blomsterpiger og dyreportrætter. Derudover maler Christine Munch Petersen blomster og landskaber ud fra egne fotos og fri fantasi.  
 
Det abstrakte udvikler sig og ændres tit af fantasien midt i maleprocessen. - Og tit har jeg måtte "lytte" til billedet og gå den vej, det pegede. Der var måske en hest, en hjort eller en fugl. Efterfølgende har jeg haft mange spændende timer med at følge min fantasi i maleriet, udtaler Christine Munch Petersen, som har mange symboler i billederne, både de direkte og de indirekte. Ofte giver billedets navn et fingerpeg.  

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.