Glumsø Bibliotek er et af de fire lokalbiblioteker i Næstved Kommune
Glumsø Bibliotek er et af de fire lokalbiblioteker i Næstved Kommune.

Nye åbningstider på lokalbibliotekerne

13.06.22
Fra mandag den 1. august indfører vi nye betjente åbningstider på Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø og Korskilde Bibliotek.

Fremover vil der være betjening fra kl. 10.00-17.00 mandag, onsdag og torsdag, mens der vil være selvbetjening tirsdag og fredag. Tidsrummet for de selvbetjente åbningstider er uændret – det er fortsat 8.00-22.00 mandag-torsdag og 8.00-17.00 fredag-søndag. For at bruge det selvbetjente bibliotek skal du være oprettet som låner i Næstved Kommune. Hvis du ikke er låner i forvejen, kan du oprette dig med NemID/MitID her på hjemmesiden – eller ved at besøge os i den betjente åbningstid.

Grundige overvejelser bag de ændrede åbningstider på lokalbibliotekerne
Der ligger nøje overvejelser bag de nye åbningstider, som bliver ens på alle fire lokalbiblioteker.

”Vi håber, det bliver lettere for borgerne at huske de mere ensartede åbningstider. Og at det samtidig giver flere mulighed for at få hjælp fra personalet, når der bliver tre dage med betjening til kl. 17.00”, siger Vicebiblioteksleder Malene Hansen og fortsætter: ”Vi har forsøgt at tilpasse åbningstiderne efter brugernes behov. Det har vist sig, at tirsdag og fredag generelt er de mindst benyttede åbningsdage, mens mandag og torsdag er de mest besøgte dage. Samtidig ønsker kulturformidlerne at styrke deres mulighed for møde borgerne, der bor i området, så de sammen kan skabe relevante arrangementer og aktiviteter. Det kan de bedre med de længere dage”.

Borgerservice på lokalbibliotekerne
Nyt er det også, at der vil være tider til pas, kørekort og MitID alle tre dage i tidsrummet kl. 10.00-17.00. Dette gælder dog ikke på Korskilde bibliotek, hvor der fortsat kun vil være tider hver anden uge, svarende til områdets behov.

Selvbetjening på lokalbibliotekerne i juli måned
I juli måned er lokalbibliotekerne i lighed med de foregående år selvbetjente hver dag: mandag til torsdag kl. 8.00-22.00 og fredag til søndag kl. 8.00-17.00.