Lukket til 14. april

23.03.20
Næstved Bibliotek og Borgerservice er lukket jf. regeringens anvisninger. Medarbejderne arbejder hjemme eller holder ferie til og med d. 13. april. Alle bibliotekerne åbner igen tirsdag d. 14. april.

Glumsø, Fensmark, Fuglebjerg og Korskilde bibliotek er også omfattede af lukningen i både den betjente og den selvbetjente åbningstid. Der vil dog stadig være åbent og adgang til biblioteksvagten og til online materialer, og du kan stadig følge med på bibliotekets hjemmeside og sociale medier.

Påskeferie for medarbejdere

Fra mandag d. 6. april og til onsdag d. 8. april holder medarbejderne forlænget påskeferie efter overenskomstaftalen om at offentligt ansatte bruger noget af deres ferie i nedlukningsperioden. Du vil dog stadig kunne ringe til bibliotek og borgerservice og nogle få nødvendige ekspeditioner vil også blive lavet. Du vil naturligvis stadig kunne bruge det digitale bibliotek, som du har adgang til her fra hjemmesiden. 

Besøg på biblioteket og lån af materialer

Under nedlukningen kan du ikke komme ind på biblioteket og låne bøger eller andet materiale. Du kan i perioden ikke bruge bibliotekslokalerne eller deres faciliteter, og alle møder og arrangementer er aflyste. Advokatvagten er også aflyst.

Du kan ikke reservere fysiske udlånsmaterialer her på hjemmesiden, men du beholder dog de reserveringer, som du allerede har foretaget, og du vil beholde dine pladser i køerne til bøgerne indtil vi åbner igen.

Under nedlukningen er det ikke muligt at aflevere materialer og du får derfor ikke bøder på det, du skulle have afleveret. Du får heller ikke bøder i 5 dage efter vi igen har åbent

Henvendelser til borgerservice og fornyelser af store kørekort

I nedlukningsperioden kan du ikke få den almindelige betjening i Borgerservice og derfor ikke bestille en normal tid til fx at få lavet pas eller kørekort. Du kan bestille tid igen her på hjemmesiden, når vi igen har åbent.

Lastbilchauffører og buschauffører, hvis kørekort udløber, behøver ikke at kontakte Borgerservice for at få det fornyet. Hvis deres kørekort udløber i perioden 1. marts til 30. april, vil gyldighedstiden automatisk blive forlænget frem til d. 31. august 2020. Bemærk dog at det fornyede kørekort herefter kun gælder for kørsel i Danmark.

Har du brug for at komme i kontakt med Borgerservice, kan du ringe til kommunens omstilling på tlf. 5588 5588 - vi har stadig medarbejdere på vagt, der står klar til at hjælpe.

Du kan stadig bruge biblioteket på afstand!

Alle bibliotekets digitale tjenester og e-materialer kan stadig bruges under nedlukningen af de fysiske biblioteker. E-Reolen har massevis af netlydbøger og e-bøger, Filmstriben står klar med fantastiske filmoplevelser, og de digitale baser som fx Faktalink og Britannica Library står klar med information om alle emner. Se alle vores e-materialer her.

Den nationale spørgetjeneste, Biblioteksvagten, holder åbnet i perioden. På biblioteksvagten.dk kan du spørge om alt biblioteksrelevant.

Derudover arbejder alle bibliotekets kulturformidlere hjemmefra for at bringe dig inspiration til, hvad du stadig kan låne digitalt.
Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook og Instagram.

Hvis du vil vide mere om forholdsregler i forbindelse med Coronavirus, kan du besøge Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Opdateres løbende...