Covid-19 nedlukning karruselbillede

Info og FAQ om nedlukningen

13.01.21
Få svar på dine spørgsmål om nedlukningen. Denne side opdateres løbende.

Generelt

Lukning grundet Covid-19
Næstved Bibliotek og Borgerservice er lukket for de fleste ikke-akutte ekspeditioner - foreløbigt indtil d. 8. februar. Telefonerne er åbne.

Mundbind
Det er muligt for studerende og udsatte borgere at få udleveret gratis mundbind på Næstved Bibliotek og Borgerservice efter forudgående aftale.

Ring til 5588 5588 og få en aftale om tidspunkt for afhentning af mundbind. Mundbind bliver udleveret på det aftalte tidspunkt ved indgangen til biblioteket. Der udleveres til alle dage i nedlukningsperioden på én gang.

NemID
Har du akut behov for hjælp til NemID, kan du ringe til 5588 5588 og få hjælp.

 

FAQ Borgerservice

Har du brug for Borgerservice?

Ved akut brug for borgerservice er det muligt at ringe ind og bestille en tid.

Kørekort

Udløb dit kørekort inden 31. december 2020?

Er dit bus, lastbil (samt hænger til disse) eller personbefordring til bus samt kørelærer (erhverv) kørekort udløbet i perioden 01/09-2020 til 31/12-2020?
Så er dit kørekort automatisk forlænget til frem til 28/2-2021, gennem bekendtgørelsen om kørekort. Du kan derfor køre videre på dit nuværende kørekort.
Har du allerede en lægeattest, så er denne gyldig i seks måneder fra udstedelsesdatoen. 

Er dit bus, lastbil eller personbefordring til bus (erhverv) kørekort udløbet før 01/09-2020?
Kontakt os venligst på 5588 5588.

Udløb dit kørekort til bil, motorcykel, hænger til bil, knallert eller traktor? Eller har du tabt/mistet/fået stjålet dit kørekort?
Så kan vi fremsende dig et digitalt midlertidigt kørekort til din digitale postkasse, som du kan benytte til kørsel i Danmark.
Du skal sende os en anmodning fra din digitale postkasse om at få fremsendt et midlertidigt kørekort. Brug dette link til at se os en digital meddelelse: https:/post.borger.dk/?logon=borger&function=inbox&mailboxid=5576

Er du fritaget for digital post, kontakt os venligst på 5588 5588.

 

Udløber dit kørekort efter 31. december 2020?

Udløber dit bus, lastbil (samt hænger til disse) eller personbefordring til bus samt kørelærer (erhverv) kørekort i perioden 01/01-2021 til 07/02-2021?
Kontakt os venligst på 5588 5588.

Udløber dit kørekort til bil, motorcykel, hænger til bil, knallert eller traktor? Eller har du tabt/mistet/fået stjålet dit kørekort?
Så kan vi fremsende dig et digitalt midlertidigt kørekort til din digitale postkasse, som du kan benytte til kørsel i Danmark.
Du skal sende os en anmodning fra din digitale postkasse om at få fremsendt et midlertidigt kørekort. Brug dette link til at se os en digital meddelelse: https:/post.borger.dk/?logon=borger&function=inbox&mailboxid=5576

Udløber dit kørekort efter 07/02-2021?
Så kan du køre videre på dit nuværende kørekort.
Hold øje med informationer på www.naesbib.dk om, hvornår vi igen åbner op for ekspeditioner.

Ombytning af kørekort
Skal du have ombyttet dit udenlandske kørekort til dansk, kontakt os venligst på 5588 5588.

Generhverv 
Ansøgning indleveres gennem din kørelærer. Er du ikke tilknyttet en kørelærer, kontakt os venligst på 5588 5588.

 

Pas

Står du akut og har behov for et nyt pas, kontakt os venligst på 5588 5588.

 

FAQ Bibliotek

Kan jeg fortsat aflevere bøger på biblioteket?
Det er fortsat muligt at aflevere materialer i indkastet på Næstved Bibliotek. Det er ikke muligt at aflevere materialer på de øvrige biblioteker. Har du et materiale med afleveringsfrist i nedlukningsperioden, vil du ikke få bøder for at aflevere for sent. Materialet skal afleveres, når biblioteket er åbnet igen.

Hvad sker der med mine bestillinger?
Allerede bestilte materialer bliver stående på biblioteket og kan afhentes i en kort periode, når biblioteket åbner igen.

Hvornår åbner biblioteket igen?
Vi forventer at åbne igen d. 8. februar.

Kan jeg fortsat låne bøger på biblioteket?
Ja og nej. Bibliotekerne er lukkede, og du har derfor ikke mulighed for at komme ind på Biblioteket og finde de materialer, du gerne vil låne, og tage dem med dig hjem. Til gengæld kan du fortsat låne digitale materialer på naesbib.dk, bibliotek.dk eller i Biblioteket-appen.

Kan jeg fortsat bestille materialer?
Nej, det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at bestille materialer, hverken Bibliotekets egne materialer eller materialer fra andre biblioteker.

Er der arrangementer på bibliotekerne?
Nej, bibliotekerne har lukket og vi har været nødt til at aflyse alle fysiske arrangementer på bibliotekerne frem til d. 8. februar.

 

Senest opdateret d. 13/1 2021.